Fraport Slovenija na Brniku uredil novo hladilnico za farmacevtske pošiljke

Gregor Grosman Gregor Grosman
11.01.2021 09:39
Farmacevtske pošiljke predstavljajo tretjinski delež blaga, ki ga oskrbijo v avioblagovnem skladišču Fraporta Slovenija.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fraport Slovenija

V avioblagovnem skladišču Fraporta Slovenija je začela delovati nova hladilnica, ki je namenjena shranjevanju farmacevtskih pošiljk z zahtevano temperaturo od dve do osem stopinj Celzija. S hladilnico, veliko 150 kubičnih metrov, bo zmogljivost za shranjevanje tako imenovanih hladnih pošiljk, ki sicer predstavlja le nekaj odstotkov tovora v skladišču, še enkrat večja, so sporočili z družbe. 

Z novo pridobitvijo bodo izboljšali tudi zanesljivost pri skladiščenju farmacevtskega blaga. "Za farmacevtsko blago je ključno, da je na celotni transportni poti zagotovljena ustrezna temperatura. Združenje letalskih prevoznikov IATA je izdelalo poseben priročnik z natančnimi postopki rokovanja z zdravili, oziroma s tako imenovanimi temperaturno in časovno občutljivimi pošiljkami, ki zagotavljajo, da tovor na končno destinacijo pride ustrezne kakovosti. In seveda je temperatura največji izziv,"  je pojasnil Tomaž Prezelj, vodja oskrbe tovora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta