Zamenjava v Energiji plus: Alan Perc namesto Bojana Horvata

Srečko Klapš Srečko Klapš
15.06.2022 10:36

Skupščina mariborske Energije plus je za novega direktorja imenovala Alana Perca, dosedanjega direktorja Bojana Horvata pa za njegovega namestnika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Alan Perc
Marko Vanovšek

Skupščina družbe Energija plus je danes za novega direktorja za štiriletni mandat imenovala Alana Perca, dosedanjega prokurista. Perc, ki je mandat nastopil takoj, je na tem mestu zamenjal dosedanjega direktorja družbe Bojana Horvata.

Alan Perc je magister MBA in univerzitetni diplomirani inženir strojništva. Ima osemindvajset let delovnih izkušenj, vse s področja energetike: šest let je bil direktor Plinarne Maribor in dvanajst let Energetike Maribor, pri Energiji plus pa je bil doslej zaposlen kot prokurist. Bojan Horvat, ki je Energijo plus vodil od leta 2011, bo odslej namestnik direktorja, so pojasnili v Holdingu Slovenske elektrarne (HSE), ki je večinski, 51-odstotni lastnik Energije plus.

Verjetno je k zamenjavi dolgoletnega direktorja Bojana Horvata, ki je tako kot lani razrešeni predsednik uprave Elektra Maribor Boris Sovič član SD, pripomogla lanska 300.800 evrov visoka izguba. Tudi letošnji poslovni trendi niso najboljši, povrh vsega sodi Energija plus med najdražje dobavitelje električne energije in zemeljskega plina.

Alan Perc je po imenovanju za Večer povedal, da je prva njegova naloga stabiliziranje poslovanja, česar so se lotili že v obdobju, ko je v Energiji plus deloval kot prokurist. Po lanskoletni izgubi se v maju že kažejo bolj pozitivni trendi poslovanja, čeprav tako zaostrenih in špekulativnih razmer na trgih energentov, ko so se ti podražili tudi do šestkrat, v svoji 28-letni karieri energetskega menedžerja, še ni videl. "Skupina HSE nam prinaša sinergije na nabavni ravni, saj z njo Energija plus pridobiva proizvodne vire. Prav tako bomo s pomočjo HSE lahko okrepili nabavno in analitično službo," je dejal Perc in dodal, da pa lahko Energija plus skupini HSE omogoča sinergije na področju informatiziranega zaračunavanja in pošiljanja položnic.

Na vprašanje o trenutno najvišjih cenah električne energije in zemeljskega plina v državi za odjemalce pa Perc odgovarja, da se tega zavedajo in da bodo ob bolj pozitivnih trendih poslovanja ter napovedanih ukrepih vlade na tem področju, ko bo to mogoče, korigirali tudi cene.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta