Zaposlenim v Pošti Slovenije najvišji regres doslej

Damijan Toplak
22.04.2021 15:30
Poštarjem jutri 1557 evrov regresa.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vsled dobrega dela, tudi v obdobju epidemije koronavirusa, se bodo zaposleni v Pošti Slovenije lahko razveselili rekordnega izplačila regresa.
Andrej Petelinšek

Vodstvo Pošte Slovenije (PS) se je s socialnimi partnerji dogovorilo za izplačilo regresa za letni dopust v višini 80 odstotkov zadnje znane povprečne plače v Sloveniji. Regres znaša 1556,86 evra na zaposlenega za polni delovni čas in je najvišji v PS doslej.

V skladu z določili zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju in zakona o dohodnini je regres za letni dopust do povprečne bruto plače v Sloveniji (trenutno 1946,07 evra) razbremenjen dohodnine in prispevkov za socialno varnost, kar pomeni da bo bruto izplačilo enako netu. Regres bo zaposlenim izplačan jutri. Začasni generalni direktor PS Tomaž Kokot je ob tem poudaril: "Letošnje višje izplačilo omogočajo boljši poslovni rezultati, hkrati poslovodstvo tako izkazuje priznanje in zahvalo zaposlenim zaradi dobrega dela v času epidemije."

Skupina PS je po še nerevidiranih podatkih lani ustvarila 5,2 milijona evrov čistega dobička, od tega obvladujoča družba 4,5 milijona evrov, kar je več od načrtovanega v rebalansu poslovnega načrta. Ob tem so dosegli 410,7 milijona evrov čistih prodajnih prihodkov, kar je prav tako 6 odstotkov nad načrti. V okviru poslovnih prihodkov še vedno največji, 40,4-odstotni delež, predstavljajo prihodki od pisemskih storitev, sledijo prihodki od logističnih storitev s 37,3 odstotnim deležem, na kar je vplivala priključitev družbe Intereuropa, paketne storitve so imele 46-odstotno rast glede na predlani in 12,3-odstotni delež v poslovnih prihodkih. Za investicije so lani namenili 22 milijonov evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta