Zaradi nevihte kolesarji obtičali na cesti, ponekod podrta drevesa, v Laškem toča. Nas podobno vreme čaka tudi v naslednjih dneh?

A.L., STA
14.07.2021 07:32
Prehod hladne fronte minulo noč je slovenski Istri prinesel nekaj padavin, vendar gasilci kljub temu niso imeli hujšega dela. Tako so opravili štiri intervencije, in sicer so dvakrat posredovali zaradi prometnih nesreč, dvakrat pa zaradi podrtih dreves, točneje v Kopru in Piranu, so za STA pojasnili na Gasilski brigadi Koper.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je bila med 22. in 23. uro intervencija gasilcev potrebna dvakrat. Najprej se je drevo podrlo na cesti v Fizinah in občini Piran. Koprski poklicni gasilci in prostovoljni gasilci iz Pirana so podrto drevo razžagali in odstranili s cestišča ter tako omogočili nemoten promet.

Le slabe pol ure kasneje so koprski gasilci posredovali na Ulici za gradom v občini Koper, kjer se je večje drevo naslonilo na streho stanovanjske hiše. Gasilci so drevo razžagali, dežurni v komunalnem podjetju Marjetica Koper pa so razrezano drevo odpeljali in omogočili nemoten promet.

Okoli 2. ure je neurje podrlo tudi drevo pred naseljem Dolenje pri Jelšanah v smeri Ilirske Bistrice. Drevo je odstranil delavec cestnega podjetja, navaja uprava. Več prijav dogodkov zaradi neurja so zabeležili tudi na območju Krškega in Škofljice, vendar o podrobnostih še ne poročajo.

Okoli 21.30 pa so zaradi nevihte trije kolesarji obtičali na cesti Tolmin-Kobarid. Reševalca GRS Tolmin sta jih prepeljala na varno v Prapetno.

Zjutraj je deževje s točo zajelo tudi Laško.

Plohe in nevihte tudi v nadaljevanju tedna

Dopoldne bodo padavine ponehale tudi na vzhodu, razjasnilo se bo. Čez dan bo dokaj sončno z nekaj kopaste oblačnosti, predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije lahko nastane kakšna ploha. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na severozahodu okoli 20 °C.

Jutri bo delno jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Predvsem na zahodu bodo nastale posamezne kratkotrajne plohe ali nevihte. Jutranje temperature bodo od 13 do 18, najvišje dnevne od 22 do 28 °C.

V petek in soboto bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta