Zaradi Pivčeve ovadeni izolski župan: Prevzel sem moralno odgovornost, ne spuščam se v pristojnosti organov

STA, Va
30.03.2022 13:43

Danilo Markočič vztraja, da občinski proračun zaradi prenočevanja Aleksandre Pivec ni bil oškodovan, občina pa da je na koncu celo zaslužila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleksandra Pivec je danes predsednica stranke Naša dežela.
Igor Napast

Izolski župan Danilo Markočič se je odzval na ovadbo v zadevi Pivec. Pravi, da občinski proračun ni bil oškodovan in da je Aleksandra Pivec stroške prenočišča poravnala, na občini pa so policiji dali vse zahtevane dokumente. Poročali so tudi komisiji za preprečevanje korupcije.  

Včeraj smo objavili, da so kriminalisti na Specializirano državno tožilstvo vložili kazensko ovadbo zoper Markočiča zaradi plačila hotelskega računa za Pivčevo, takrat predsednico Desusa in kmetijsko ministrico, in njena sinova v izolskem hotelu.

"Kriminalisti Policijske uprave Koper so za javnega uslužbenca v konkretni zadevi konec lanskega leta podali kazensko ovadbo. Javni uslužbenec je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, ker je v maju 2019 in juniju 2020 izrabil svoj uradni položaj ter prestopil meje uradnih pravic," so v torek za Televizijo Slovenija pojasnili na koprski policijski upravi.

Pivčeva se je poleti 2020 soočila z očitki javnosti zaradi gostovanj in plačila nočitev v Izoli in tudi na Krasu, kjer je prepletala službene obveznosti z zasebnim življenjem. Z zadevo se je ukvarjala tudi KPK. Pri Pivčevi je ugotovila kršitve integritete in določb o prepovedi in omejitvah v zvezi s sprejemanjem daril, pri Markočiču pa kršitev integritete, saj je v postopku posredoval neresnične informacije.

Danilo Markočič
Robert Balen

Markočič zdaj pravi, da s predkazenskim postopkom ni uradno seznanjen, za zadevo pa je izvedel iz medijev. "Ne spuščam se v pristojnosti organov. Oni imajo svoje postopke in naj speljejo zadevo." Izolski župan pravi, da je že avgusta 2020 prevzel moralno odgovornost in iz svojega žepa plačal račun za hotelsko sobo Pivčeve, ki letos kot predsednica Naše dežele kandidira na volitvah v DZ.

Tako ne le, da občini ni bila povzročena škoda, ampak je na koncu celo zaslužila, saj se je po tistem, ko je Pivčeva poravnala račun, njegovo vplačilo štelo kot donacija občini, se brani Markočič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta