Anže Lanišek se je na treningu poškodoval, sezona je zanj morda že končana

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
24.01.2024 10:14

Anže Lanišek si je na treningu strgal notranjo stransko vez kolena; operacija ne bo potrebna, a sezona je zanj morda že končana

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Tik pred začetkom svetovnega prvenstva v poletih na Kulmu je iz Smučarske zveze Slovenije prišla novica, da je Anže Lanišek poškodovan. Na treningu si je pri doskoku strgal notrano stransko vez kolena. Operacija sicer ne bo potrebna, a ker bo okrevanje trajalo dva tedna, to pomeni, da je za Laniška sezona končana. 

Po poškodbi je Anže opravil vse potrebne preiskave pod budnim očesom reprezentančnega zdravnika, dr. Mateja Drobniča. "Na treningu je pri doskoku Anže utrpel poškodbo desnega kolena. Diagnoza je pokazala, da je poškodovana notranja stranska vez, vendar na srečo operacija ni potrebna. Začasno bo moral nositi kolensko opornico za optimalno celjenje poškodbe. Predvidevamo, da bo okrevanje trajalo približno dva meseca," je pojasnil dr. Drobnič.

Anže, kljub neugodni situaciji, ostaja optimističen: "Na včerajšnjem treningu sem si res poškodoval koleno, vendar se počutim dobro. Moja pozornost je že usmerjena v uspešno rehabilitacijo in načrtujem vrnitev na tekmovanja FIS svetovnega pokala še to sezono. Sem vesel, da poškodba ni bila hujša."

Laniška bo na Kulmu zamenjal Žiga Jelar, dobitnik malega kristalnega globusa v poletih izpred dveh let. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta