Barcelona ponižala Real na Santiagu Bernabeuu

STA, M.D.
26.10.2024 23:50

V osrednji tekmi 11. kroga španske nogometne lige sta se danes v Madridu v clasicu pomerila Real in Barcelona, Katalonci so slavili visoko s 4:0.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Lewandowski je dosegel dva gola, Lamine Yamal enega.
REUTERS

Na lestvici ima Barcelona zdaj šest točk naskoka. Atletico slovenskega vratarja Jana Oblaka bo v nedeljo gostoval pri Betisu. Pred obračunom obeh velikanov je bila prva Barcelona s 27 točkami, Madridčani so zaostajali za tri. Po dvoboju na Santiagu Bernabeuu pa je Barca pobegnila na +6 (30-24) in zadala večnim tekmecem prvi poraz v sezoni.

V prvem delu je imel terensko premoč Real, ki je tudi dosegel gol, a zadetek Kyliana Mbappeja v 29. minuti ni obveljal zaradi prepovedanega položaja. Domači so tudi sicer večino akcij končali v prepovedanem položaju.

Nadaljevanje je bilo povsem v znamenju Kataloncev. Real je načel Robert Lewandowski z zadetkoma v razmaku le 120 sekund v 54. in 56. minuti, prvič s strelom z nogo po natančni podaji Marca Casade, drugič pa z glavo po dolgi podaji Alejandra Baldeja.

Mbappe je imel še dve priložnosti, a je bil obakrat zmagovalec vratar Barce Inaki Pena, dosegel pa je še en gol v 66. minuti, a spet iz prepovedanega položaja.

Lewandowski bi lahko dosegel "hat-trick", vendar je v 66. minuti iz bližine zadel le vratnico, sta pa delo blaugrane nato dokončala mladi zvezdnik Lamine Yamal, ko je iz bližine poslal žogo pod prečko v 77. minuti, ter Raphinha v 85., ko je žogo spretno poslal prek vratarja Andrija Lunina.

V preostalih današnjih tekmah je Villarreal v gosteh z 2:1 premagal Valladolid, Rayo Vallecano Alaves z 1:0, Las Palmas pa za drugo zmago v sezoni udeleženca lige prvakov Girono, ki pa je v tej sezoni daleč od mest za Evropo, z 1:0.

V nedeljo bodo poleg tekme Betis - Atletico Madrid (18.30) še dvoboji Leganes - Celta Vigo, Getafe - Valencia in Real Sociedad - Osasuna, krog se bo v ponedeljek končal s tekmo Mallorca - Athletic Bilbao.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Več vsebin iz spleta