Celjani proti zvezdniški Barceloni: S trenutno formo je vse mogoče

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
29.09.2022 07:01

Rokometaše Celja nocoj (ob 20.45) čaka obračun z Barcelono v ligi prvakov. O favoritu ni dvoma, a tudi prejšnji teden proti Kielu ga ni bilo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Takole so se prejšnji teden veselili velike zmage nad nemškim Kielom.
Sašo Bizjak

Za rokometaši Celja je sanjski teden. Najprej so v ligi prvakov premagali nemški Kiel, nato pa v Velenju na kolena spravili še večne tekmece v domačem prvenstvu. Obakrat so navdušili z borbeno, nepopustljivo in kolektivno igro. Po dnevu odmora so se v torek spet zbrali na treningu, včeraj pa krenili proti Barceloni, kjer jih nocoj ob 20.45 čaka tretji krog v najelitnejšem tekmovanju in obračun z 11-kratnim evropskim prvakom. Dvoma o tem, kdo je favorit, ni, Celjani so Barcelono nazadnje premagali leta 2005, na domači tekmi polfinala lige prvakov, od takrat pa slasti zmage nad katalonskim ponosom niso okusili. Pred skoraj natanko tremi leti so izgubili s kar 24 goli razlike. A letošnja ekipa je očitno drugačna, igra, ki jo goji, pa poletna, povezana, z granitno obrambo.

Da v Barcelono odhajajo neobremenjeni, a ne z belo zastavo, in da ekipa Celja še ni rekla zadnje besede, opozarja trener Alem Toskić. Ta bo danes gotovo upal na še eno vrhunsko predstavo kapetana Aleksa Vlaha, ki je po zmagi nad Kielom postal kar najkoristnejši igralec drugega kroga lige prvakov, in na razigrana vratarja Gala Gaberška in Nebojšo Bojića. Zmaga proti Kielu je res presenetila celotno rokometno Evropo, a pivovarji so že v prvem krogu, na obračunu z danskim Aalborgom, pustili zelo dober vtis, sedem minut pred koncem tekme so denimo zaostajali za le dva zadetka.

"V prejšnjih dveh krogih lige prvakov smo pokazali, da se lahko kosamo z vsakim tekmecem, četudi ta spada v sam evropskih vrh. Čaka nas zelo zahtevno gostovanje, navsezadnje se bomo pomerili z aktualnimi evropskimi prvaki, ki letos lovijo še tretji zaporedni naslov najboljšega v ligi prvakov," pred verjetno najtežjim letošnjim gostovanjem v skupinskem delu pravi levo krilo Celja Tadej Mazej, ki je na prvih dveh tekmah v ligi prvakov zadel štirikrat. 24-letnik obljublja borbeno predstavo Celja, ki bo storilo vse, da se prikaže v najboljši možni luči. "Verjamemo namreč, da če bomo formo prenesli tudi na tekmo z Barcelono, se lahko na koncu nadejamo ugodnega rezultata."

A za ugoden rezultat, morda za še eno prvovrstno presenečenje, se bo moralo sestaviti veliko stvari. Vendarle se bodo nocoj pivovarji udarili z verjetno najbolj zvezdniško ekipo na svetu. Otrok Barcelone Aleix Gomez je bil denimo v prejšnji sezoni najboljši strelec v ligi prvakov, Dika Mem, ki dres Barcelone nosi že šest let, pa je bil na drugem mestu. Odlično uigrani ekipi, ki so jo letos okrepili še vratar Emil Nieslen, levo krilo Hampus Wanne in levi zunanji igralec Jonathan Carlsbogard, sicer drugo leto poveljuje Carlos Ortega, ki je praktično vso svojo igralsko kariero preživel v katalonski prestolnici. Poleg vseh drugih zvezdnikov bosta veliko nevarnost predstavljala tudi slovenska reprezentanta in nekdanja člana pivovarjev Blaž Janc in Domen Makuc. Ob trenutni formi Celjanov se torej lahko nadejamo prave rokometne poslastice, učinki katere se bodo gotovo pokazali tudi v prodaji vstopnic za prihajajoče tekme v Zlatorogu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta