Celjani v rokometni ligi prvakov: Poraz za slovo od šampionov

Bojan Bauman Bojan Bauman
01.03.2023 20:54

Rokometaši Aalborga so v Zlatorogu na zadnji tekmi rednega dela lige prvakov hitro povedli in te prednosti Celjani niso uspeli izničiti. Od lige prvakov so se poslovili s tremi zmagami

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjani so se s porazom proti Aalborgu poslovili od letošnje lige prvakov.
Edi Einspieler

Po prvih desetih minutah so bile obljube celjskih rokometašev, da se bodo od letošnje lige prvakov poslovili s še eno odlično predstavo in morebiti tudi z dvema novima točkama, prvič na preizkusu. Danci so hitro prevzeli niti igre v svoje roke. Dominirali so v obrambi, Celjanom niso dovolili razviti igre. Sledile so napake domačinov in protinapadi Aalborga, ki je tako prišel do prve prednosti s petimi zadetki (11:6). To prednost so obdržali do polčasa, zatem tudi v nadaljevanju. V zadnjih treh minutah so Celjani prednost znižali na zelo solidnih minus tri zadetke - za znosen poraz z 31:34.

"V prvih minutah so Danci naredili prednost, ki je mi nikakor nismo uspeli izničiti. Vsak naš težko priigrani zadetek so že ob prvem koraku v napadu hitro izničili. Kljub temu, da tekma ni več odločala, smo se dogovorili igrati na zmago. A Danci so bili preprosto preveč dobri, da bi nam dovolili veselje v Zlatorogu," je poraz komentiral Aleks Vlah, najboljši posameznik v celjski vrsti.

Kot je to v navadi, ga strateg Alem Toskić v uvodnih minutah ni poslal v igro. Primorec, ki se naslednje leto seli prav k Aalborgu, je vstopil v 17. minuti. Na začetku se je izkazal s podajami na krožnega napadalca Stefana Žabića. Naveza je delovala dobro, celjski pivot je bil hitro pri treh golih. A zaostanek se ni bistveno znižal, ob polčasu so Celjani zaostajali za štiri zadetke.V nadaljevanju je Vlah pokazal tudi strelsko znanje. Dosegel je pet zadetkov, tako z distance kot s preigravanji na šestmetrsko črto. Danci so se odločili za dober nakup, Vlah pa bo moral izboljšati še igro v obrambi. Ob gostovanju Aalborga v Celju Primorec v celjskem dresu ni imel veliko priložnosti za druženje z bodočimi soigralci. "Takoj po tekmi se že vračajo, tudi oni imajo naporen ritem tekem. Sestal sem se samo z vodstvom kluba, da smo dorekli stvari okoli selitve v prihodnji sezoni. Pa za avto ... in to je bilo vse," je še dodal Vlah, ki je prepričan, da si bo tudi v novi sredini izboril prostor za dokazovanje.

Pri Dancih je manjkal prvi zvezdnik Mikkel Hansen; klub je nedavno objavil, da je za njim stresno obdobje, ki je načelo njegovo psihično pripravljenost. 35-letni Danec ni bil najbolje pripravljen niti na nedavnem svetovnem prvenstvu. Zaključne boje, ki so Dancem prinesli še tretji zaporedni naslov, je spremljal na klopi za rezerviste. Letos se je po desetih letih tujine, ki jih je preživel pri bogatem PSG-ju iz Pariza, vrnil na Dansko. Aalborg ima visoke cilje in Hansen bi jih moral pripeljati vsaj na zaključni turnir v Koln. Trenutno so še v zaključnih bojih, izhodišča pa nimajo najboljšega. Verjetno bo Hansen v nadaljevanju lige prvakov znova z ekipo in je zaradi izgorelosti dobil samo odmor na tekmi, ki za moštvo ni bilo odločilnega pomena.

Celjani tako Evropo zapuščajo s tremi zmagami in enajstimi porazi. Vanjo so se uvrstili s povabilom lige prvakov in pričakovati je bilo, da bodo igrali obrobno vlogo. Tako je tudi bilo; a hkrati gre poudariti, da jih nasprotniki niso nadigrali. Celjani so uspeli premagati Kiel, Nantes in Elverum; zelo blizu zmag so bili še na tekmah proti Kielcam in Barceloni. "Na začetku sezone je bilo splošno mnenje, da Celjani po kvaliteti niti ne sodimo v ligo prvakov. Pa smo dokazali, da se lahko z velikimi še zmeraj enakovredno kosamo. Sedaj se že zelo pozna utrujenost mojih igralcev, tempo je silovit. V nadaljevanju sezone se bo to nekoliko umirilo, tokrat pa smo na tekmi z Aalborgom pokazali maksimum v trenutnih razmerah," je poraz pospremil celjski trener Alem Toskić.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta