Europarkova ulična košarka 3 na 3: V soboto žongliralo 37 ekip

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
14.06.2024 10:30

Osnovno- in srednješolci pa tudi odrasli iz Maribora in širše okolice, tudi Šoštanja, so minulo soboto na strehi Europarka tekmovali v ulični košarki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Foto: Mopa

V soboto, 8. 6. 2024, je bil ob lepem in toplem vremenu na strehi Europarka Maribor uspešno izveden turnir Europarkova ulična košarka 3 na 3. Organizator in nosilec prireditve Europarkove ulične košarke 3 na 3 nakupovalna destinacija Europark Maribor je v sodelovanju z agencijo MOPA za učence in učenke osnovnih in srednjih šol v Mariboru in okolici pripravila turnir, ki je privabil več kot 30 ekip.  

Na zgornjem parkirišču Europarka so pripravili štiri igrišča za ulično košarko s pripadajočo opremo, ozvočenjem, šotorom za vodenje tekmovanja, pitnikom z vodo ter mize in klopi za sodelujoče in gledalce. Centralno igrišče je imelo modro podlago za igranje, na katerem smo lahko spremljali lepe košarkaške poteze. 

Tekmovanje je potekalo v enajstih kategorijah: v treh za osnovnošolske fante, v dveh za srednješolske fante, v treh za osnovnošolska dekleta, v dveh za srednješolska dekleta in v članski kategoriji. Turnir je trajal od 11. do 15. ure.

Sodelovalo je 29 osnovnošolskih ekip, pet srednješolskih in tri članske -skupno 37 ekip. V zanimivih tekmah ulične košarke je sodelovalo veliko mladih košarkarjev iz Maribora in okolice, vključno s Šoštanjem, Lenartom in Slovensko Bistrico. Ob koncu turnirja so zmagovalci po kategorijah dobili medalje. 

Agencija MOPA bo organizirala finalni turnir v Ljubljani, za morebitne dodatne informacije in sodelovanje na ulični Košarki 3 na 3 v organizaciji Agencije MOPA predlagamo, da se obrnete na info@mopa.si.

V prispevku objavljenem na spletni strani časnika vecer.com in v časopisu Večer, dne 12. 6. 2024, smo po pomoti navedli napačne informacije o prireditvi, ki se je v soboto, 8. 6. 2024, odvila v Europarku Maribor. 

Organizator in nosilec prireditve Europarkove ulične košarke 3 na 3 je nakupovalna destinacija Europark Maribor v sodelovanju z agencijo MOPA. 

Zavod Športne igre mladih

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.