(FOTO) Bravo odgovoril Mariboru, v Ljudskem vrtu brez zmagovalca

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
04.08.2024 22:11

Dvoboj slovenskih predstavnikov v kvalifikacijah za konferenčno ligo se je končal z remijem 1:1.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Etienne Beugre je odpeljal vijoličaste v vodstvo.
Sašo Bizjak

Dvoboj slovenskih predstavnikov v konferenčni ligi se je v tretjem krogu državnega prvenstva končal brez zmagovalca. Z 1:1 se je končalo med Mariborom in Bravom v Ljudskem vrtu.

Da je še prezgodaj razpredati o Vojvodini, nasprotnici v tretjem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo, ki bo v četrtek gostovala v Ljudskem vrtu, je pred zadnjim treningom na druženju z novinarji poudaril trener vijoličastih Ante Šimundža, nekaj podobnega so v najavi tekme zapisali tudi v klubu. Ja, pred Novosadčani so se pod Kalvarijo pojavili Ljubljančani, pred Evropo je bilo treba opraviti domačo nalogo. Je pa Šimundža nekoliko premešal enajsterico. Vanjo je, podobno kot na uverturi v novo sezono prve lige proti Domžalam, uvrstil 17-letnega Nika Grlića, tudi Redwan Bourles je dobil priložnost, v udarno postavo se je vrnil še Arnel Jakupović, ki je bil na tekmah proti Craiovi v vlogi jokerja s klopi. Med rezervisti sta dvoboj med drugimi začela Josip Iličić in kapetan Martin Milec.

Sašo Bizjak

Bravo, ki je svoje popotovanje do konferenčne lige zaključil v drugem predkrogu proti Zrinjskemu iz Mostarju, je hitro nakazal, da ne bo povsem nenevaren. Po odvzeti žogi na sredini igrišča si je klub iz Šiške pripravil prvo priložnost, s strelom z roba kazenskega prostora je zaključil Victor Gidado, a vratarju Ažbetu Jugu ni povzročil resnejšega dela.

Sašo Bizjak

Bolj učinkovita je bila prva akcija Maribora. V 18. minuti je po levi strani prodrl Gregor Sikošek, s podajo je v ogenj postal Etienna Beugreja, ki se je pred golom dobro zagradil in natančno zaključil. Napadalec iz Slonokoščene obale postaja specialist za gole proti Bravu. Pod prvenec v slovenski ligi se je podpisal aprila v Šiški, slabe štiri mesece kasneje pa je proti istemu nasprotniku dosegel drugi gol v vijoličastem.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Najlepšo priložnost, da bi povišali vodstvo, so imeli 16-kratni slovenski prvaki v uvodu v drugi polčas. Jakupović je odložil žogo Grliću, a mladenič z bližine ni ugnal vratarja Matije Orbanića. Le nekaj trenutkov zatem, ko je Šimundža v igro poslal Milca in povratnika po poškodbi Hilala Soudanija, pa je udaril Bravo. Rezervist Martin Pečar je udaril z roba kazenskega prostora. Dovolj natančno, da je matiral Juga in v 61. minuti izenačil na 1:1.

Kar nekaj dela je s še enim poskusom z razdalje Jugu naložil Gašper Jovan, mariborski vratar je žogo odbil v prečko, nato pa jo – ne brez težav – ujel. Nova priložnost Ljubljančanov je očitno zbudila gostitelje. Marko Božić se je le minuto po vstopu v igro približal zadetku, je pa bil njegov poskus z levega krila premalo natančen. Vodstvo je imel na levici tudi Jakupović, a je iztržil le kot. Še bližje vodilnemu golu je bil Soudani, z bližine je močno udaril Alžirec, žoga je zadela Orbaniča v nogo in se odbila v prečko.

Po poškodbi se je na igrišče vrnil Hilal Soudani.
Sašo Bizjak

V finišu tekme je svoj debi v Mariboru dočakal novinec Orphe Mbina. Napadalca iz Gabona je Šimundža poslal na igrišče skupaj s Poljakom Karolom Borysom. Ko je Maribor iskal akcije za vodstvo, je Bravo čakal na protinapade. Milan Tučić ga je dočakal, s peto je zaključil pred Jugom, a več od kota ni iztržil. Podoben je bil izkupiček po strelu Marka Španringa z razdalje. Zadnje akcije na tekmi niso prinesel spremembe rezultata, z 1:1 se je končalo pred dobrimi 3000 gledalci v Ljudskem vrtu.

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta