Radomlje na pomoč Mariboru: Koper padel na predzadnji oviri do naslova, vijoličasti obdržali prvo mesto

Mar.K.
16.05.2022 19:42

Do 35. kroga vodilni nogometaši Kopra so na Bonifiki z 1:3 izgubili proti Radomljam, v zadnji krog sezone v prvi ligi bo Maribor odnesel točko več od edinega konkurenta za naslov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Koprski napadalci niso bili učinkoviti.
FPA

Optimizem Radovana Karanovića, trenerja nogometašev Maribor, je začel dobivati realno osnovo. "Trdno verjamem, da bomo na koncu mi prvi," je strateg vijoličastih napovedal še en zasuk v finišu bitke za naslov v prvi ligi. Pa mu ni bilo treba čakati do zadnjega kroga. Koper, edini konkurent Štajercev za prvo mesto, si je privoščil spodrsljaj v zanj najmanj neprimernem trenutku. Po nizu desetih tekem brez poraza je v 35. krogu na Bonifiki padel pred Radomljami. Mlinarji, ki so si že zagotovili obstanek v prvi ligi, so z zmago s 3:1 skočili na šesto mesto na lestvici, Mariboru pa omogočili, da obdrži prvo.

Koprčani so rajali le na začetku tekme. Pripravili so špalir Ivici Gubercu, ki je še zadnjič v karieri aktivnega nogometaša igral na Bonifiki. Dolgoletni kapetan kanarčkov, ki je v Sloveniji bil še pol sezone član ajdovskega Primorja, igral pa je še v Italiji, na Cipru, v Rusiji, BiH in na Malti, se bo po sezoni preselil v pisarne, kjer bo pomagal športnemu direktorju Oliverju Bogatinovu, klub pa je njegovo številko sedem upokojil. Za sedem let.

Guberac je tudi na igrišču pokazal, da še lahko pomaga ekipi. S podajo iz prostega strela je zrežiral edini gol Kopra na tekmi, njegov predložek je v 27. minuti v mrežo preusmeril Ivan Borna Jelić Balta. Takrat so gostitelji že morali loviti zaostanek. Dve minuti prej je Mario Čuić Radomlje odpeljal v vodstvo. Strel z 18 metrov je 21-letni Dalmatinec spremenil v svoj prvenec v slovenski ligi.

FPA

Radomljani so še enkrat udarili v 31. minuti, ko je Ivan Ćalušić z lobom matiral vratarja Adnana Golubovića. Napadalni trio do 35. kroga vodilne ekipe prvenstva Lamin Colley-Kaheem Parris-Bede Osuji je sicer veliko kombiniral, prihajal do priložnosti, a učinkovitega zaključka ni sestavil. Colley je v drugem polčasu sicer zadel, a se pred tem ujel v prepovedani položaj.

Kljub prednosti iz prvega polčasa se Radomljani v lovu na četrto zmago v nizu niso ustavili. V 56. minuti si je Gedeon Guzina ob nedoločnem branilcu Kopra Ivanu Novoselcu prebil do zmenka z vratarjem in ga ugnal z učinkovitim strelom. Guzina se je z devetim golom sezone zavihtel na vrh klubske lestvice strelcev in poskrbel za veselje skupinice gostujočih navijačev na Bonifiki. Ne le mlinarji, tudi vijoličasti so bili veseli takega razpleta. Maribor bo v zadnji krog odnesel točko več od Kopra. Druščino iz Ljudskega vrta v nedeljo čaka gostovanje pri Muri, Koper pa bo v Ljubljani igral proti Bravu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta