(FOTO in VIDEO) Ajdovci v Ljudskem vrtu vpili, da želijo pokal, vijoličasti preprečili še eno presenečenje

Miha Dajčman Miha Dajčman
05.04.2023 22:14

Maribor je v Ljudskem vrtu s 3:1 premagal Primorje in se uvrstil v polfinale pokala, kjer bosta igrala dva drugoligaša.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arnel Jakupović je tretjič tekmo za Maribor začel od prve minute.
Igor Napast

Kaj lahko se zgodi, da Maribor na poti do finala pokala, ki ga vijoličasti niso osvojili vse od leta 2016, ne bo obračunal s prvoligašem. V četrtfinalu je v Ljudskem vrtu četa Damirja Krznarja s 3:1 premagala drugoligaško Primorje. Pred tem so Mariborčani izločili Limbuš-Pekre, Krko in Rudar Velenje. V polfinalu je eden od treh možnih nasprotnikom Maribora drugoligaški Aluminij, ki je danes presenetljivo izločil Koper, jutri bosta za preostali dve mesti med četverico najboljših v pokalu še dvoboja Rogaška - Bistrica in Celje - Olimpija. 

Pokalni pohod drugoligašev: Aluminij šokiral aktualne prvake

Trener Maribora Damir Krznar je pred pokalnim obračunom napovedal nekaj rotacij v prvi postavi, a teh ni bilo veliko. Namesto lažje poškodovanega Žana Vipotnika je v napadu od prve minute priložnost ponudil Arnelu Jakupoviću, med vratnicama je Ažbeta Juga zamenjal Menno Bergsen, znova je bil v prvi postavi Josip Iličić.

Žan Vipotnik preventivno izpušča pokalno tekmo. Tuji mediji poročajo o zanimanju za 21-letnika v Srbiji in Nemčiji

Vijoličasti so tekmo začeli silovito, s štirimi priložnostmi v prvih desetih minutah, zelo razpoložen pa je bil v uvodnih minutah Iličić. Mariborčani so si želeli, da bi hitro povedli in to jim je tudi uspelo. V 12. minuti je po uigrani akciji s kota, ki ga je izvajal Ivan Brnić, z bližine roba kazenskega prostora streljal Jakupović, njegov strel pa je končal za hrbtom vratarja Primorcev Tonyja Macana.

Igor Napast

Šele dobrih pet minut po vodstvu gostiteljev so na severno tribuno prišli glasni in razigrani gostujoči navijači z napevom "hočemo pokal". 

V 27. minuti je bilo 2:0 za devetkratne pokalne prvake. Marko Tolić je samostojno akcijo zaključil s strelom z razdalje in bil natančen za deveti gol v dresu Maribora na 27. tekmi. 

Po dobre pol ure igra so rdeče-črni prvič opozorili nase. Elian Demirović, sin legende slovenske prve lige in Gorice Enesa Demirovića je streljal s polovice igrišča in zadel prečko. Žoga se je odbila v hrbet vratarja Menna Bergsna, ki je bil ob strelu 22-letnika izven vrat, od Nizozemca pa na srečo vijoličastih v polje.

Igor Napast

Med odmorom je poškodovanega Brnića zamenjal Marko Božić, ki je imel prvo priložnost Maribora v drugem delu. Tudi tega so podjetneje začeli Mariborčani, a pri zaključkih akcij niso bili natančni. 

V 57. minuti pa so znova zapretili Ajdovci. Matic Zavnik je zadel okvir vrat s strelom z roba kazenskega prostora. Le minuti kasneje pa je Primorju uspelo zmanjšati zaostanek. Kot je izvajal Demirović, Borna Proleta je bil najvišji v skoku in na severni tribuni je sledilo slavje ter vzkliki: "Hočemo zmago!"

Mariborčani so z držanjem žoge v svoji posesti tekmo znova umirili. V 77. minuti je Marko Božić z leve strani prodrl v kazenski prostor in streljal v daljši vratarjev kot ter povišal na 3:1. 

Igor Napast
Igor Napast

Vijoličasti se bodo v soboto ob 20.15 še tretjič v sedmih dneh pomerili z ekipo s Primorske, v Ljudskem vrtu bo gostoval Koper.

O odzivih po tekmi berite na vecer.com/sport 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta