(FOTO) Mariborčani v Romunijo po evropsko jesen, z ekipo tudi Martin Milec

Miha Dajčman Miha Dajčman
24.08.2022 16:00

Vijoličasti so dopoldne z Letališča Edvarda Rusjana poleteli proti Cluj-Napoci, kjer se bodo jutri na povratni tekmi play-offa konferenčne lige borili za igranje v skupinskem delu mednarodnega tekmovanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Čeprav vijoličasti niso slavili že osem tekem zapored in so v evropskih tekmovanjih na sedmih tekmah to sezono dosegli le dva gola, bodo imeli jutri ob 19. uri po slovenskem času Mariborčani priložnost, da se uvrstijo v konferenčno ligo in po petih letih v Evropi igrajo tudi jeseni. Na prvi tekmi sta se slovenski in romunski prvak Cluj razšla z 0:0.

Okoli 11. ure je mariborska zasedba krenila iz letališča v občini Hoče-Slivnica proti Cluj-Napoci, kjer je letalo romunske letalske družbe pristalo po dobri uri leta. Del odprave je bil tudi kapetan Martin Milec, ki zaradi poškodbe ne bo igral, bo pa moštvo podpiral s tribune. Še pred odhodom iz Slovenije sta s predstavniki medijev govorila zvezni igralec Jan Repas, ki bo prestani kazni znova na voljo trenerju, in Damir Krznar, ki bo vijoličaste prvič vodil na (evropskem) gostovanju.

Igor Napast
Igor Napast

Po slabih rezultatih poleti bo tekma na stadionu Dr. Constantina Radulesca ena pomembnejših za Mariborčane v sezoni. "V Cluj smo želeli z zmago nad Celjem, a se tudi v nedeljo ni izšlo. Vemo, da nas v Romuniji čaka zelo zahtevna tekma, zavedamo se kakovosti Cluja. Graditi moramo tudi na prvi tekmi, kjer nismo prejeli gola, v napadu pa bomo morali zadeti iz priložnosti, ki jih bomo imeli," pravi Repas, ki je prvo tekmo s tribune spremljal nervozno, saj ekipi ni mogel pomagati. "Z našo igro si lahko ustvarimo prostor in to moramo izkoristiti. Res pa je, da so fizično zelo močni. S hitro igro se bomo lahko izognili duelom," o receptu za zmago v Transilvaniji 25-letnik.

Damir Krznar si s sodelavci beli glavo, kakšno taktiko ubrati na, kot sam pravi, tekmi sezone.
Igor Napast
Igor Napast

Na vprašanje, če je to tekma sezone za Maribor in novega trenerja, je Krznar odgovoril: "Definitivno je. Gre za to, da ostanemo v Evropi ali ne. Maribor vedno cilja na Evropo. Lepo bi bilo, če bi v Maribor pripeljali evropske ekipe. Vse bomo naredili, da se to zgodi." Hrvaški strateg pričakuje podobno tekmo kot v Ljudskem vrtu, kjer je bil Cluj močan individualno. "Z dobro obrambo jim moramo odgovoriti, v napadu pa moramo biti bolj pogumni," pravi Krznar.

Igor Napast
Igor Napast

Preostale izjave Repasa in Krznarja kmalu na vecer.com/sport ter v četrtkovem Večeru, kjer bomo objavili tudi pogovor z Gregorjem Sikoškom in odmove iz tabora Cluja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta