(FOTO) Mariborski borci uspešni na Portugalskem: Do kolajn z vrhunskimi nastopi

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
27.11.2023 20:16

Tretjino slovenskih kolajn na svetovnem prvenstvu v kikboksu so osvojili člani mariborskega kluba. V domačem mestu so jim pripravili sprejem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Čestitke so se vrstile z vseh strani.  
Andrej Petelinšek

Tekmovalci mariborskega kluba borilnih veščin Barada sport Hwarang so spet poskrbeli za vrhunske dosežke na mednarodnem prizorišču. S svetovnega prvenstva v kikboksu so se vrnili s štirimi kolajnami od skupno dvanajstih, kolikor jih je osvojila slovenska reprezentanca v konkurenci 1680 borcev in bork iz 70 držav. V slovenskem zastopstvu, ki ga je na Portugalskem vodil predsednik zveze Tomaž Barada, je izstopala Tyra Barada, ki je osvojila dve kolajni, zlato v lahkem kontaktu (do 50 kg) in bron v borbi za točke, uspeh pa so dopolnili njeni klubski sotekmovalci Urša Terdin (do 70 kg) in Bian Nabernik (do 69 kg), ki sta osvojila srebrni kolajni, ter Žiga Zagoranski (do 63 kg) z bronom.

Odlične mariborske kikboksarje sta na sprejemu ob sotekmovalcih in starših pričakala Tomaž Barada in Saša Arsenovič.
Andrej Petelinšek

V mariborskem klubu so danes popoldan pripravili sprejem za dobitnike kolajn, udeležil se ga je tudi mariborski župan Saša Arsenovič in jim čestital za dosežke. "Zelo sem ponosen, da sem na svojem prvem članskem svetovnem prvenstvu v kikboksu osvojil srebrno kolajno," je povedal Bian Nabernik. "Drugo mesto ni neuspeh, a želela sem osvojiti naslov prvakinje. V finalu je bila moja tekmica hrvaška borka, ki sem jo že večkrat premagala, a je bila tokrat boljša," je dejala Urša Terdin.

Andrej Petelinšek

Malo nejevoljen obraz je kazal Žiga Zagoranski. "V polfinalu sem dvoboj proti italijanskemu borcu izgubil za točko. V tretji rundi, ki je odločala o zmagi, sem bil preveč nervozen in poraz je bil neizbežen." Smejalo pa se je Tyri Barada. "V lahkem kontaktu sem zlahka premagovala tekmice, v polfinalu pa sem med dvobojem začutila bolečino v vratu, vztrajala sem do konca, zmagala in tudi v finalu kljub bolečinam opravila s tekmico. Čakal me je še polfinalni dvoboj v borbi za točke, a so bile bolečine prehude, zato sem ga predala," je povedala mlada šampionka.

Tyra Barada
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta