(FOTO) Mestni pečat Matjažu Keku in Matjažu Vogrinu: Največ je, ko si nagrajen v svojem mestu

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
11.09.2024 13:51

Visoko občinsko priznanje za selektorja in zdavnika slovenske nogometne reprezentance

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Slovesno je bilo danes opoldne v mariborski hiši. Župan Saša Arsenovič je podelil mestni pečat Maribora Matjažu Keku in Matjažu Vogrinu. Selektorju slovenske reprezentance za njegov prispevek pri razvoju slovenskega nogometa, zdravniku, ki s Kekom sodeluje kot vodja reprezentančne zdravstvene službe, podobno vlogo pa opravlja tudi v NK Maribor in olimpijski reprezentanci, pa za dolgoletno strokovno delo na področju športne medicine. 

Sašo Bizjak

"Notranje zadovoljstvo in ponos. Če si nagrajen s tako prestižno nagrado v svojem mestu, to zame osebno pomeni največ," je bil pečata vesel Matjaž Kek, ki je poleti prvo selekcijo države vodil na evropskem prvenstvu, jesen pa uspešno začel z remijem proti Avstriji in zmago proti Kazahstanu v ligi narodov. S svojim mestom, pa tudi s klubom, kjer se je najprej uveljavil kot igralec, nato pa še kot trener, ostaja povezan. "Enostavno se ne da mimo Maribora, mesta, v katerem živim, pa tudi nogometnega kluba, katerega del je bila vedno moja družina. Nikoli nisem rekel in nikoli ne bom, da navijam s srcem za Mariborom in sem vijoličen po duši, situacije, v kateri je zdaj klub, ne poznam dovolj dobro, da bi lahko karkoli ocenjeval, službeno grem pogledat tekmo na en način, kot Mariborčan in nekdo, ki je klubu dal kar dosti, klub pa meni, pa na drug način. To je treba ločiti. Zelo sem vesel, da je nogomet še vedno popularen v Mariboru in je še vedno del življenja Mariborčank in Mariborčanov. Upam, da se bo čim prej zgodil naslov državnih prvakov, nato tudi kakšen evropski rezultat. Kot Mariborčan pa gledam mesto vsak dan z najlepšim možnim pogledom. Enostavno je to moje mesto, tisto, ki me dela srečnega, zadovoljnega," ki je v ponedeljek, ravno na dan, ko je Benjamin Šeško s hat-trickom v Stožicah odpihnil Kazahstan, praznoval 63. rojstni dan.

Sašo Bizjak

Matjaž Vogrin je bil presenečen, da je nagrado dobil skupaj s soimenjakom. "Zdelo se mi je, da ne spadava v isto kategorijo. Matjaža, ki ga dobro poznam, ga tako kot človeka kot strokovnjaka izjemno cenim, postavljam izjemno visoko. Zdelo se mi je neprimerno, da sočasno dobim to nagrado, a nato sem začel razmišljati, da to ni nagrada samo meni, ampak tudi razvoju športne medicine in ekipi, ki stoji za mano. V zadnjih 30 letih je tu prišlo do velikega napredka," je povedal medicinski strokovnjak, ki je ob delu v UKC Maribor med drugim aktiven tudi na inštitutu za športno medicino in na mariborski medicinski fakulteti.

Sašo Bizjak

"Zaradi njiju je Maribor boljši. To je bistvo. Spomnili smo se na prof. dr. Matjaža Vogrina v kategoriji spregledanih. Za ljudi, ki delajo ključne in dobre stvari, mnogokrat mislimo, da so samoumevni in so zaradi tega spregledani. Vemo pa, koliko znanja, psihologije, povezovanja je potrebnega, da športnika pred tekmo pripraviš, da da vse od sebe. O Matjažu Keku pa ni treba izgubljati besed. Njegovi uspehi govorijo zase," pa je o prejemnikih mestnega pečata povedal župan Saša Arsenovič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta