(FOTO) Nogometaši Anglije po streljanju enajstmetrovk premagali Švico in napredovali v polfinale EP

STA, A.L.
06.07.2024 20:52

Angleži, finalisti minule izvedbe, doslej niso prikazali ravno blestečih predstav.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Angleška nogometna reprezentanca je v tekmi četrtfinala na evropskem prvenstvu v Düsseldorfu po streljanju enajstmetrovk s 5:3 (0:0, 1:1) premagala Švico. V polfinalu se bodo Angleži v sredo pomerili z zmagovalcem dvoboja med Nizozemsko in Turčijo.

Reuters

Angleži, finalisti minule izvedbe, doslej niso prikazali ravno blestečih predstav. Kljub zgolj eni zmagi v predtekmovanju pa so končali na vrhu svoje skupine, v osmini finala pa so v izdihljajih proti Slovaški izsilili podaljšek in nato napredovanje.

Reuters

Švicarji so po drugi strani eno lepših presenečenj tega turnirja, v skupini so ugnali Madžare in remizirali proti Škotski in Nemčiji, proti slednji so zelo dolgo vodili in bili na pragu zmage. V osmini finala so domov poslali branilce naslova Italijane.

Reuters
EPA

Dvoboj, ki danes ni postregel s priložnostmi, se je razživel šele 15 minut pred koncem, ko je za švicarsko vodstvo zadel Breel Embolo (75.). Angleži so hitro izenačili po golu Bukaya Sake (80.). Podaljšek ni dal zmagovalca, odločilno enajstmetrovko pa je za Anglijo zadel Trent Alexander-Arnold.

Reuters

Angleže v polfinalu čaka zmagovalec zadnjega četrtfinala med Nizozemsko in Turčijo, ki se bo v Berlinu začel ob 21. uri.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta