(FOTO) Rafael Nadal ostaja kralj peska, v finalu Rolanda Garrosa odpihnil Novaka Đokovića

sta, šr
11.10.2020 18:14

Štiriintridesetletni specialist za peščena igrišča je turnir za grand slam v Parizu osvojil že 13. v karieri, v finalu je še tretjič premagal Srba Novaka Đokovića, zmagovalca tega turnirja leta 2015 in prvega igralca sveta. Izid je bil 6:0, 6:2 in 7:5

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Rafael Nadal velikega tekmeca še nikoli ni tako nadigral kot tokrat. Pokazal je brezhibno predstavo, prisilil Novaka Đokovića, ki je tudi z gestami kazal na svojo nemoč, v napake. Srb je veliko poskušal s skrajšanimi žogicami, a s to taktiko ni veliko pridobil. Tekmec jih je večino ulovil, poleg tega pa je bil zanesljiv pri svojih udarcih, neizsiljenih napak ni delal, uspevalo mu je praktično vse, kar si je zamislil. Še posebno to velja za prva dva niza.

Epa
Epa

Za Španca, ki letos v Parizu sploh ni izgubil niza, je to že 20. osvojeni turnir za grand slam, s čimer se je na vrhu večne lestvice izenačil s Švicarjem Rogerjem Federerjem. Jubilej je dosegel tudi po številu zmag v Rolandu Garrosu, to je bila že njegova 100. na legendarnih pariških igriščih. Izgubil je le dvakrat, enkrat tudi proti Đokoviću. Turnir je sicer prvič dobil leta 2005. V medsebojnih dvobojih proti Srbu v Parizu vodi s 7:1, v skupnih medsebojnih dvobojih pa je še vedno boljši Srb, zdaj je izid 29:27.

View this post on Instagram

Rafa & Roger. 20 Grand Slams each. 👏

A post shared by ATP Tour (@atptour) on

Epa
Epa

Đoković ostaja pri eni pariški turnirski zmagi in 17 zmagah na turnirjih za veliki slam. Letos je, če se ne upošteva diskvalifikacijo v New Yorku, izgubil prvi dvoboj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta