(FOTO) V 51. letu starosti umrl nekdanji svetovni prvak, ena njegovih zadnjih izjav je pretresla mnoge

A.L.
17.02.2023 10:14

"Treba se je dogovoriti za moj pogreb, organizirati vse, da se bom lahko poslovil od svojih najdražjih."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

V 51. letu starosti je zaradi hude bolezni umrl nekdanji svetovni prvak v skoku s palico Tim Lobinger, poročajo tuji mediji. Zadnjih pet let se je boril z rakom. Leta 2018 je dobil prvo bitko z boleznijo, ki se je kmalu v še agresivnejši obliki ponovila.

Pred nekaj meseci je dal izjavo za nemški Bild, v kateri je spregovoril o svoji bolezni, pa tudi o slovesu od družine. Lobingerjeva čustvena izpoved je pretresla mnoge. "Zame ni več odrešitve, moj rak je preveč napredoval. Februarja so mi zdravniki sporočili, da je smrt blizu. Treba se je dogovoriti za moj pogreb, organizirati vse, da se bom lahko poslovil od svojih najdražjih. Pogovor z otroki je bil zelo težek, vedo, kako slab sem," je dejal Lobinger.

Večino časa je preživel v bolnišnici, 193 centimetrov visoki Lobinger pa je zadnje mesece tehtal zgolj 66 kilogramov. "To ni resnično življenje, tam zunaj se dogaja življenje, vredno življenja. A vedno obstajajo načini, kako pridobiti moč in ne izgubiti upanja. Vsak dan, ki ga lahko preživim s svojo družino, je vreden boja," je dejal pred časom.

Lobinger je bil med prvimi atleti, ki jim je s palico uspelo preskočiti šest metrov (1997). Leta 2003 je osvojil naslov dvoranskega svetovnega prvaka. Na evropskih prvenstvih na prostem je osvojil tri odličja.

Po končani športni poti se je posvetil trenerstvu in med drugim skrbel za telesno pripravljenost nogometašev Leipziga, kjer že dolga leta igra tudi nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, poroča STA.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta