(FOTO) Velika točka Rogaške proti Mariboru, Marko Šuler bo podaljšal pogodbo

Miha Dajčman Miha Dajčman
25.02.2024 15:03

Maribor na gostovanju pri Rogaški znova remiziral.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Vijoličasti so še drugič to sezono na gostovanju proti Rogaški remizirali. V Krškem, kjer so črno-beli igrali tekme do obnove domačega stadiona, je bilo avgusta 2:2. Na prvem prvenstvenem gostovanju Maribora v Rogaški Slatini po skoraj 31 letih pa sta se moštvi na zahtevnem igrišču razšli z 0:0. Slatinčani so imeli na tekmi celo več strelov, za vijoličaste pa je Maks Barišić zadel prečko, ko je obšel domačega vratarja in zgrešil prazen gol.

V primerjavami s tekmo proti Bravu je Ante Šimundža naredil tri spremembe v prvi postavi. Zaradi kazni (šest rumenih kartonov v drugi ligi in en v prvi ligi) je moral tekmo izpustiti Lan Vidmar, zamenjal ga je Luka Uskoković. Namesto prvega strelca ekipe Arnela Jakupovića in Josipa Iličića, ki je zadel na prvih treh spomladanskih tekmah, sta obračun začela Marko Božić in Marko Kolar. Prvič je vijoličaste s tribune spremljal Etienne Beugre, ki je v Maribor prispel v petek. Rogaška je imela v zapisniku kar štiri vratarje. Tudi tokrat so črno-beli vratarja zamenjali že v prvi minuti, ko je namesto 17-letnega Žana Lorberja v igro vstopil Ajdin Mulalić.

"Ne bom rekel, da se počutimo okradene, ampak smo v položaju, v katerem imamo zelo malo možnosti, da reagiramo," pravi Šimundža.
Igor Napast
Igor Napast

Gostitelji so bili v prvem polčasu boljši nasprotnik, Mariborčane so ustavili s številnimi prekrški, svojih priložnosti pa črno-beli niso izkoristili. V 10. minuti je Oliver Kregar lepo podal v globino do Patrika Mijića, strel 25-letnega Hrvata je ustavil vratar vijoličastih Ažbe Jug. Že v naslednji minuti je Mijić znova poskusil s strelom z roba kazenskega prostora, a je zgrešil gol. Mariborčani so poskušali z nenevarnimi streli od daleč, še najbolj nevarni so bili v 35. minuti, ko je Božič prodrl po levi, toda slabo podal pred gol. V 40. minuti je Anej Lorbek v kazenskem prostoru po nogi udaril Mijića, a se sodnik Mihael Antić ni odločil za enajstmetrovko. "Dobro izgleda Rogaška. Upam, da bodo tako nadaljevali in dosegli gol," si je med polčasom zaželel Nejc Gradišar, ki je pred tedni iz Rogaške prestopil v Fehervar. Ker je v novem klubu dobil dva prosta dneva, si je Ljubljančan iz Madžarske v Rogaško Slatino prišel ogledati tekmo svojih nekdanjih soigralcev s 16-kratnimi državnimi prvaki. 

Patrik Mijić in Oliver Kregar sta se po točki nad Mariborom na Bonifiki veselila še zmage proti Kopru.
Igor Napast
Igor Napast

Tudi v drugem polčasu so bili Slatinčani zelo nevarni, so pa vijoličasti vseeno zaigrali bolje. V 51. minuti zaradi poškodbe tekme ni mogel nadaljevati Uskoković, zamenjal ga je Martin Milec, Pijus Širvys pa je obračun nadaljeval na mestu osrednjega branilca. V 57. minuti je z roba kazenskega prostora znova streljal Mijić, njegov strel je še enkrat ustavil Jug. V 59. minuti pa so Mariborčani prvič resneje ogrozili gol gostiteljev. Sven Šoštarič Karič je podal, Maks Barišić je do žoge prišel pred Mulalićem, ki je šel iz vrat, Koprčan pa je ob strelu na prazen gol zadel prečko.

Nogomet Rogaška in Maribor - Avtor Igor Napast
Igor Napast

Gostitelji so nadaljevali s pogumno igro, Kregar je v 73. minuti ciljal gol iz kota, Jug je moral odbiti žogo čez prečko. V sodnikovem dodatku je po kotu Hilal Soudani z glavo zgrešil gol.

Ozive po tekmi bomo objavili v ponedeljkovem Večeru ter na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta