(FOTO) Vijoličasti v izdihljajih tekme preprečili peti prvenstveni poraz, Kraševci vodili z 2:0

Miha Dajčman Miha Dajčman
03.09.2022 19:35

V osmem krogu prve lige sta se Maribor in Tabor v Ljudskem vrtu razšla z 2:2.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jan Repas je v sodnikovem dodatku postavil končni izid.
Andrej Petelinšek

Maribor je imel za pripravo na prvenstveni obračun prvič v sezoni skoraj teden časa. V minulem krogu so državni prvaki proti Muri prekinili niz devetih tekem brez zmage, Damir Krznar pa je pred obračunom s Taborom opozarjal, da se njegova ekipa v igri še vedno muči ter da jih zmaga na Fazaneriji ni zaslepila. Trener Maribora je na edini domači tekmi v Ljudskem vrtu v septembru, ko bodo vijoličasti zaradi reprezentančnega premora odigrali le tri obračune, poslal enako začetno postavo kot proti črno-belim preteklo nedeljo.

Tabor se je v dvoboju moštev spodnjega dela lestvice v Ljudskem vrtu organizirano branil in zadel iz redkih priložnosti. Mariborčani so bili v zaključkih akcij podobno kot v dosedanjem delu sezone nenatančni, kljub temu pa so v zaključku tekme uspeli nadoknaditi zaostanek dveh golov.

Tekma v skromno obiskanem Ljudskem vrtu se je začela ležerno. V prve pol ure ste za Maribor proti golu Kraševcev streljala Rok Kronaveter z glavo v 27. minuti in Ivan Brnić v 29. minuti, ko mu je v prostor lepo podal Roko Baturina, hrvaški krilni nogometaš pa je v dvoboju ena na ena z Janom Koprivcem streljal v oddaljeni vratarjev kot, a za las mimo gola. Za 0:1 je po lepi podaji Elvisa Letaja v 36. minuti zadel Denis Kouao, ki je lepo in za mariborsko obrambo neopazno utekel v kazenski prostor.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Mariborčani so drugi polčas začeli bolje, v 58. minuti je Koprivec ubranil strel Kronavetra. Toda novi gol so v 64. minuti dosegli gostje. Za 2:0 je bil po še eni podaji Letaja uspešen Jakoslav Stanković.

Sledil je lov na izenačenje vijoličastih, v katerem je pomembno vlogo odigral Rok Kronaveter. V 66. minuti je natančno zaključil po akciji Tineta Čuka in Baturine za upanje državnih prvakov. V nadaljevanju je bil znova zelo aktiven Čuk, ki je začel akcijo za izenačenje Maribora v 86. minuti, ko je mrežo znova zatresel Kronaveter, a je gol sodnik razveljavil zaradi prepovedanega položaja. Sledila je serija napadov Maribora, v sodnikovem podaljšku pa je za 2:2 z glavo zadel Jan Repas, podal je Kronaveter.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Več kmalu, na vecer.com/sport bomo objavili odzive iz obeh taborov

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta