(FOTO) Žiga Pečnik v dvorani Tabor do naslova svetovnega prvaka

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
02.12.2022 21:15

Slovenski kikboksar je po dokaj izenačeni borbi premagal Italijana Alessia Zelonija

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rušan se je pogumno lotil nasprotnika.

Večer za zmage, dobrodelna prireditev v dvorani Tabor, se je začel v prijetnem vzdušju. Obiskovalcem so bili na voljo za pogovor in spominsko fotografiranje slovenski športni asi Janja Garnbret, Miroslav Cerar, Dejan Zavec, Kristjan Čeh, Marcos Tavares, Benjamin Savšek in Tomaž Barada. Slednji je bil tudi pobudnik in organizator prireditve, na kateri so zbirali prispevke za Fundacijo Miroslava Cerarja pri OKS, ves izkupiček pa bo namenjen nadarjenim športnikom iz socialno šibkih družin.

Igor Napast

Za ogrevanje pred osrednjim dvobojem večera, v katerem sta se za naslov profesionalnega svetovnega prvaka v kikboksu K-1 (do 71,8 kg) Wako organizacije udarila Slovenec Žiga Pečnik in Italijan Alessio Zeloni, je bilo sedem mednarodnih dvobojev. Nekaj je bilo kakovostnih in tudi zanimivih, tako da so gledalci uživali, najbolj pa so zaploskali Davidu Žibratu, ki je v poslovilnem dvoboju v polnem kontaktu po le nekaj sekundah z nokavtom na tla položil Italijana Lorenza Giornellija, tako da je sodnik dvoboj prekinil.

Igor Napast

Bolj kot se je bližal osrednji dvoboj, bolj je med gledalci rasla napetost. Prvi je v ring stopil italijanski borec, za njim ob glasni spodbudi s tribun slovenski, po odigranih himnah pa se je začel spopad, dolg pet rund po tri minute. Borca sta se v vseh rundah obdelovala z ročnimi in nožnimi udarci, po koncu pa sta, skupaj z gledalci, nestrpno čakala na odločitev sodnikov po dokaj izenačeni borbi. Zmago so prisodili Žigi Pečniku in slavje v dvorani Tabor se je začelo.

Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta