(FOTO) Zmaga Maribora v praznem, toda glasnem Ljudskem vrtu. Bergsen ubranil enajstmetrovko Radomelj

Miha Dajčman Miha Dajčman
29.03.2024 19:30

V 28. krogu prve lige je Maribor pred praznimi tribunami, a s podporo z južne ploščadi, z 1:0 premagal Radomlje. Menno Bergsen ubranil enajstmetrovko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arnel Jakupović je dosegel dvanajsti gol v tej sezoni prve lige.
Sašo Bizjak

Žalosten je bil pogled na prazne tribune Ljudskega vrta, saj je začela veljati kazen Nogometne zveze Slovenije (NZS), da morajo Mariborčani štiri domače tekme odigrati brez gledalcev, a je moč vijoličastim vlila podpora navijačev na južni ploščadi, ki so jo nogometaši slišali preko ozvočenja na stadionu. Uradni napovedovalec na tekmah Matjaž Šalamun Šalca tokrat ni spregovoril prisotnim na stadionu, o prvi postavi vijoličastih in najodmevnejših trenutkih tekme je na južni ploščadi vzneseno obveščal Dejan Vedlin. Glavna semaforja na stadionu nista delovala, pred vhodom v medijsko središče na severni strani Ljudskega vrta pa je bil odtrgan del napisa "medijsko".

Kot bi se vrnili v čase zaprtja ob pandemiji, se je zdelo v prvih minutah tekme, saj so se do tribune, namenjene novinarjem, znova slišala navodila trenerjev in komunikacija med nogometaši. Snovalec taktike vijoličastih Ante Šimundža je bil glasnejši in bolj energičen od kolega na drugi strani, trenerja Oliverja Bogatinova. Radomljani so pred nekaj tedni pod Kalvarijo vijoličaste presenetili in izločili iz pokala, čeprav so imeli gostitelji večji del tekme pobudo, preobrat pa se je zgodil v zaključku obračuna.

Šimundža je bil v otvoritvi zadnje četrtine sezone primoran v nekaj menjav v začetni enajsterici v primerjavi z zadnjimi tekmami. Kaznovana Hilala Soudanija in Blaža Vrhovca sta zamenjala Marko Božić in Marcel Lorber, namesto litovskega reprezentanca Pijusa Širysa je obračun začel Icuki Urata, Anej Lorber pa je zaigral na njegovem primarnem položaju desnega bočnega branilca.

Radomlje tokrat niso pripravile podobnega presenečenja kto v pokalu.
Sašo Bizjak

Prvi strel proti golu Radomelj je v 9. minuti sprožil Božić, Emil Velić pa je odbil v kot. Nekaj minut kasneje so mlinarji preprečili nevarno akcijo Urate. V 22. minuti je Velić ubranil še strel Arnela Jakupovića z razdalje, tri minute kasneje pa je Maks Barišić z glavo streljal čez gol. Do konca polčasa so imeli vijoličasti še nekaj priložnosti, v 45. minuti je po prodoru Josipa Iličića Moses igral z roko v kazenskem prostoru, sodnik ni dosodil enajstmetrovke, strel Jana Repasa pa so Radomljani preusmerili v kot.

Med odmorom je Šimundža Lorbka zamenjal s Širvysem. Z nevarnimi akcijami je nadaljeval Božić. Najprej je v 47. minuti njegov strel ubranil Velić, v 54. minuti pa je zgrešil gol. Na južni ploščadi so začeli slaviti v 57. minuti. Božić je podal pred gol, kjer je bil Arnel Jakupović, Avstrijec pa je zadel z glavo. To je bil dvanajsti gol napadalca Maribora v tej sezoni prve lige, s čimer je na lestvici strelcev izenačen z Aljošo Matkom. 

Kot bi se vrnili v čase covida ...
Sašo Bizjak

Po golu vijoličastih so bolje zaigrali mlinarji. V 59. minuti je streljal  nekdanji član Maribora Dejan Vokić, Menno Bergsen pa je odbil z nogo. Minuto kasneje je po podaji Stjepana Davidovića žoga v roko zadela Širvysa. Posredoval je VAR, sodnik Mihael Antić pa se je ob vzklikih "NZS Mafija" odločil za enajstmetrovko, čeprav je bilo nekaj trenutkov pred tem tudi prepovedan položaj Radomljanov. Enajstmetrovko je izvajal Vokić, ki je na pokalni tekmi s panenko premagal Bergsna, tokrat pa je Nizozemec odlično posredoval in preprečil izenačenje.

Maribor - nogomet Nk Maribor in Nk Radomlje -
Saso Bizjak

V nadaljevanju tekme je ob bolj odprti igri bilo še nekaj priložnosti na obeh straneh. Mariborčani so v 76. minuti ostali z igralcem manj, saj je Urata najprej prejel drugi rumeni karton, nato pa po posredovanju VAR-a celo neposreden rdeči karton. Po dolgem času je v vijoličastem v zaključku dvoboja zaigral Behar Feta, ki si je poudravil poškodbo stopalnice. Mreža Radomelj se je še enkrat zatresla v 90. minuti, a je bil strelec Etienne Beugre v prepovedanem položaju in ostalo je pri minimalni zmagi Maribora.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Odzive preberite na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta