Ilka Štuhec: Korak v pravo smer, a napaka je vzela hitrost

STA, ŠR
16.02.2024 17:02

Prvi smuk v Crans Monatni dobila Lara Gut-Behrami, edina slovenska predstavnica do devetega mesta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborčanka je z devetim mestom zabeležila drugo najboljšo uvrstitev sezone.
EPA

Ilka Štuhec je odločno nastopila na smuku za svetovni pokal alpskih smučark v Crans Montani v Švici. A ji je napaka po drugem merjenju vmesnega časa, ko jo je malce odneslo iz idealne linije, najverjetneje odnesla tudi stopničke. Prvega od dveh smukov v Crans Montani je končala na devetem mestu.

Mariborčanka, ki je nastopila s startno številko deset, je ob prihodu v cilj za takrat vodilnima - prvo mesto sta si delili Jasmine Flury iz Švice in Cornelia Hütter iz Avstrije - zaostala 33 stotink sekunde za začasni šesti čas. Njeni vmesni časi so bili zelo spodbudni (+0,06; +0,12; +0,65; +0,39). Je pa največ izgubila v zavoju takoj po drugem merjenju vmesnega časa, ko je za trenutek zašla iz najhitrejše smeri, napako je takoj popravila in pravilno izpeljala zavoj, a ji je hipec nezbranosti vzel odločilno prednost v boju za prve stopničke v sezoni.

"Ta tekma je bila vsekakor korak v pravo smer, žal sem naredila eno napako točno pred drugim vmesnim časom in ta mi je potem vzela hitrost za nadaljevanje. Ne glede na to, sem potem v zadnjem delu v bistvu smučala zelo zelo dobro. Vem, kaj moram popraviti oziroma narediti boljše, da bom zadovoljna s celo vožnjo, verjamem, da bo tudi rezultat še boljši," je sporočila Ilka Štuhec po koncu tekme.

Po več kot dveh letih je Lara Gut-Behrami dobila smukaško preizkušnjo.
EPA

Takoj za njo je nastopila vodilna smučarka zime Švicarka Lara Gut-Behrami, ki je ob prihodu v cilj prevzela vodstvo za 21 stotink sekunde. Njen čas 1:19,11 minute se je izkazal za najhitrejšega, na koncu pa sta ji družbo na stopničkah delali še Jasmine Flury in Cornelia Hütter. Štuhčeva je tekmo končala na devetem mestu, s 136 točkami je na 12. mestu v smukaškem seštevku in na 40. v svetovnem pokalu.

"To ni bila najlažja tekma. Sneg je precej mehak, tako da je vse bolj zahtevno. Moram reči, da nisem imela odličnega občutka, le močno sem poskušala pritiskati," je po četrti zmagi v Crans Montani, tretji smukaški, povedala Lara Gut-Behrami. S 13. zmago na smukih in skupno 44. v svetovnem pokalu je 32-letnica (1314 točk) ob odsotnosti prve zvezdnice karavane, Američanke Mikaele Shiffrin, prevzela mesto vodilne v skupnem seštevku zime. Američanko v lovu na svoj drugi veliki kristalni globus po letu 2016 prekaša že za 105 točk. Odsotna je tudi Italijanka Sofia Goggia, ki je nedavno po hudi poškodbi na treningu predčasno že končala sezono.

Vodilni v svetovnem pokalu sta družbo na stopničkah delali Cornelia Hütter in Jasmine Flury.
EPA

V soboto bo na tem prizorišču na sporedu še en smuk, v nedeljo pa sledi superveleslalom. Moški del karavane je v norveškem Kvitfjellu, kjer bo jutri na sporedu smuk, v nedeljo pa še superveleslalom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta