Ilka Štuhec zaradi razbolelega gležnja izpustila nedeljsko tekmo, zmaga Švicarki

STA, Va
15.01.2023 09:28

Mariborčanka je v zgornjem delu sobotnega superveleslaloma podrsala po zaščitni mreži, ko ni mogla speljati zavoja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ilka Štuhec
Sašo Bizjak

Švicarka Lara Gut Behrami je zmagala na superveleslalomu za svetovni pokal v St. Antonu (1:17,26). Na preostalih mestih zmagovalnega odra sta bili Italijanki Federica Brignone, ki je zaostala 15 stotink, Marta Bassion na tretjem mestu pa 0,19 sekunde.

Lara Gut Behrami 
EPA

Slovenska smučarka Ilka Štuhec, edina Slovenka na startni listi, je po padcu v sobotnem superveleslalomu v St. Antonu preventivno odpovedala nastop na današnji tekmi iste discipline, je poročal Sportal.

Ilka Štuhec je v soboto nastopila s startno številko 37, njen nastop pa se je hitro končal, saj je v zgornjem delu podrsala po zaščitni mreži, ko ni mogla speljati zavoja. Mariborčanka se je hitro pobrala in pomahala delavcem ob progi, da je vse v redu, ter se sama ob progi spustila do cilja.

Po tekmi je na instagramu objavila fotografijo svoje čelade in smučarskih očal, na katerih so bile vidne sledi podrsavanja po zaščitni mreži. "Morali bi videti mojega nasprotnika," je zapisala v šali in dodala, da je z njo vse v redu ter da bo v nedeljo nov tekmovalni dan. A za Sportal so iz tabora Mariborčanke pozno sinoči sporočili, da zaradi razbolelega gležnja iz preventivnih razlogov na nedeljski tekmi ne bo nastopila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta