Janja Garnbret sedmič zlata na svetovnih prvenstvih

STA, M.D.
05.08.2023 20:55

Slovenska športna plezalka Janja Garnbret je osvojila še sedmo zlato kolajno na svetovnih prvenstvih, tretjo v balvanskem plezanju. Prvenstva za 24-letno olimpijsko šampionko ni konec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Svetovna prvakinja Janja Garnbret.
EPA

Že v nedeljo se bo Janja Garnbret podala v boj za zlato odličje v težavnostnem plezanju, prihodnji teden pa jo čaka še lov na najvišja mesta v kombinaciji in olimpijsko normo.

Garnbret, olimpijska prvakinja iz Tokia 2021, je z odliko opravila četrtkove kvalifikacije v balvanskem plezanju. Kot edina je rešila vseh pet balvanskih problemov. V treh balvanih se je na njihove vrhove zavihtela v prvem poskusu. Najboljša je bila že v sredo v kvalifikacijah težavnosti, kot edina je namreč osvojila oba kvalifikacijska težavnostna vrhova.

Tudi v današnjem polfinalu Garnbret ni pokazala znamenj slabosti. Polfinalistke so morale premagati štiri balvanske probleme in slovenska športna plezalka je v svojem slogu prav vse rešila v prvem poskusu za najboljši dosežek polfinala in mesto vodilne.

V svojem osmem finalu na svetovnih prvenstvih pa je znova pokazala svoje mojstrstvo. Kot edina je namreč z lahkoto v prvem poskusu premagala balvan za balvanom. Na koncu je prav vse štiri finalne balvanske probleme rešila v prvem poskusu.

Srebro je pripadlo Francozinji Oriane Bertone, bron pa je osvojila Američanka Brooke Raboutou.

Korošica je s sedmimi naslovi svetovne prvakinje izboljšala svoj lastni rekord. V svoji zbirki ima s članskih svetovnih prvenstev še tri kolajne v težavnostnem plezanju, dve zlati in srebrno, ter dve zlati kolajni v kombinaciji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta