Janja Garnbret razred zase tudi na balvanih

STA, Gr.G.
03.08.2023 17:29

Garnbret se je z brezhibno in prepričljivo predstavo izkazala že na začetku prvenstva, ko je z najboljšim dosežkom kvalifikacij napredovala v polfinale težavnosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Športna plezalka Janja Garnbret nadaljuje odlične predstave na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju v Bernu. Štiriindvajsetletna olimpijska prvakinja iz Slovenije je z odliko opravila kvalifikacije v balvanskem plezanju. Rešila je vseh pet balvanskih problemov, v treh balvanih se je na njihove vrhove zavihtela v prvem poskusu.

EPA

Garnbret se je z brezhibno in prepričljivo predstavo izkazala že na začetku prvenstva, ko je z najboljšim dosežkom kvalifikacij napredovala v polfinale težavnosti. Kot edina, upoštevajoč tako ženske kot moške, je osvojila oba vrhova smeri. Prepričljiva je bila tudi v kvalifikacijah balvanov, vseh pet con je osvojila v prvem poskusu, le v prvem in tretjem balvanu je nato za vrh potrebovala po tri poskuse.

Kvalifikacije se še niso končale. Mesto med 20 najboljših balvanistk, ki se bodo pomerile v polfinalu balvanov bodo skušale ujeti tudi Mia Krampl, Vita Lukan, Katja Debevec in Julija Kruder. V sredo se je vseh pet Slovenk uvrstilo v nedeljski polfinale težavnosti. Ob Garnbret tudi Krampl, Vita Lukan, Sara Čopar in Lucija Tarkuš. Ženska polfinale in finale na balvanih bosta v soboto.

Zato pa so trije Slovenci, ki nastopajo v moški konkurenci, Luka Potočar, Anže Peharc in Zan Lovenjak Sudar, že po prvih dveh dnevih moških kvalifikacij v težavnosti in balvanih končali prvenstvo ter zapravili možnosti za nastop v kombinaciji, v kateri bodo konec prihodnjega tedna delili tudi prve olimpijske vstopnice za Pariz 2024.

Garnbret je s šestimi naslovi svetovne prvakinje rekorderka v karavani. V svoji zbirki ima tri kolajne v težavnostnem plezanju, dve zlati in srebrno, dve zlati kolajni v balvanskem plezanju in dve zlati kolajni v kombinaciji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta