Jojotova izjemna pomlad ni ostala neopažena

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
21.05.2024 17:05

Drugi asistent prve lige Josip Iličić se po novembru 2021 vrača v reprezentanco. Bo šel tudi na Euro?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prvič po letu 2021 bo imel Josip Iličić možnost v reprezentančnem dresu zaigrati proti najboljšim tekmecem na stari celini.
Robert Balen

Več tednov se je spekuliralo, preigravalo, kresala so se mnenja ... Bi lahko Josip Iličić, ki je pod vodstvom Anteja Šimundže v NK Maribor končno spet našel staro dobro formo, kandidiral za mesto v ekipi, ki bo odpotovala na Euro? Mnogi so trdili, da ne, saj da zaradi takšnih in drugačnih težav ni igral v kvalifikacijah, ko so si reprezentanti ultimativno nagrado tudi priigrali. Spet drugi so mnenja, da ja, saj je po odhodu Damirja Krznarja iz Maribora malodane čez noč postal motor moštva, ki spomladi v prvenstvu sploh ni izgubilo, če odštejemo poraz za zeleno mizo po vodstvu proti Muri in incidentu "topovski udar". Ne nazadnje je prvenstvo končal kot dvanajsti strelec (8 golov) in drugi asistent (11 podaj za gol) lige. 

Selektor Matjaž Kek tega ni spregledal, vendarle je doma blizu Ljudskega vrta, in Jojo je naposled pristal na širšem seznamu reprezentance, ki šteje 30 članov. Do odhoda v Nemčijo bo sicer Kek štiri imena še odrezal, a težko je verjeti, da bi se - če ne bo šlo kaj narobe - kar tako poigraval z imenom 36-letnega veterana. Jojo, prejšnje desetletje ob Janu Oblaku prvi obraz reprezentance, je za Slovenijo nazadnje nastopil pred dvema letoma in pol, novembra 2021 proti Cipru. Zanjo je v 78 nastopih zabil 16 golov. 

Reprezentanca bo začela zaključni del priprav na evropsko prvenstvo v sredo, 29. maja, z zborom na Brdu pri Kranju, pred odhodom v Nemčijo pa bo odigrala tudi zadnji pripravljalni tekmi: 4. junija bo v Stožicah gostovala Armenija, 8. junija pa še Bolgarija. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta