Jure Lukman po evropskem rokometnem slavju: Redki to doživijo, vsa čast celotnemu Ormožu

Uroš Gramc Uroš Gramc
27.10.2024 17:20

Enaindvajsetletnika iz Koga je poneslo občinstvo in je eksplodiral ter bil eden ključnih strelcev za potop banjaluške barke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jure Lukman (z žogo) je navdušil z eno najboljših predstav v karieri.
Črtomir Goznik

Ekipo Jeruzalem Ormoža sestavljajo večinoma domači fantje in Jure Lukman je eden od njih. Ni jim bilo lahko v preteklem tednu po slabi rokometni predstavi v Banjaluki. Prlekija živi za rokomet in veliko se je govorilo o evropskem večeru na Hardeku. "Čutil sem pritisk. Vsak dan si slišal od vseh okrog sebe 'v soboto pridemo na tekmo, dajte vse od sebe, zmagajte!' in to smo jim danes dali," je odleglo igralcu iz Ormožu bližnjega Koga.

Na igrišču sicer ni bilo videti, da bi mu bilo težko. Z lahkoto je prebijal gostujočo obrambo in dosegel osem golov ter bil ob Tadeju Soku najučinkovitejši v domači vrsti. Če je za izkušenega slednjega na desnem krilu to kar običajen doprinos, je bilo za kolega ob njem na zunanjem položaju to nekaj izjemnega. "Dal sem vse od sebe. Vedel sem, da je to ena večjih tekem v moji karieri. Publika me je ponesla in hvala vsem, ki so prišli. Takšno občinstvo, tako je lahko samo v Ormožu," je bruhalo iz 21-letnika, ki prav veliko izkušenj z evropskih tekem nima. Bil je sicer član mlajših reprezentančnih selekcij, toda na članskem nivoju so mednarodne preizkušnje zanj nekaj novega. "Lahko rečem, da sem se do zdaj koval in da se je izplačalo. Dal sem srce Ormožu, ko sem se vrnil. Po treh letih v Ljubljani in pri Slovanu, končal sem študij lesarstva," je povedal zapriseženi Prlek. 

V prvem krogu evropskega pokala proti Litovcem je imel še prazno statistiko, v Banjaluki je vpisal tri gole, nato pa doma eksplodiral, pa čeprav mu pri 180 centimetrih kar nekaj manjka do tipičnih igralcev na bekovskih pozicijah. Toda s hitrostjo je nadoknadil manko pri višini, povsem izgubljeni so bili gostje ob njem. "Vidi se, da smo vsi verjeli, od prvega do zadnjega. Trdo smo delali na treningih ves teden. Celotna ekipa, vsak posameznik, vsi smo dali vse od sebe," je povedal Lukman. In užival v nepozabnih trenutkih: "To mi veliko pomeni, ogromno. Redki doživijo, kar sem jaz danes. Vsa čast celotnemu Ormožu."

Praznik na Hardeku se je začel zgodaj, po 16.18 minute so Ormožani že nadoknadili zaostanek šestih golov iz Banjaluke, 17.27 minute je kazalo na semaforju, ko so pobegnili na plus sedem. A minute do konca se niso vlekle, ravno nasprotno, ob višanju prednosti se je slavje ob napredovanju v tretji krog evropskega pokala začelo predčasno. Ne le ob igrišču, tudi na njem. "Vsaka tekma na Hardeku je užitek. Med polčasom smo se zmenili, da je rezultat za nas 0:0. Da gremo na glavo, kot da še nismo nič naredili, in tako smo prišli do te visoke zmage," je povedal Jure Lukman. 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Več vsebin iz spleta