Kdo bo evropski prvak? Zahovič stavi na Portugalsko

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
14.06.2024 06:15

Stavnice v vlogo prve favoritinje Eura 2024 postavljajo Anglijo, najboljši strelec Slovenije pa daje prednost Portugalski

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Čeprav je marca padla pred Slovenijo, je evropska prvakinja iz leta 2016 znova v ožjem izboru favoritov.
Andrej Petelinšek

Pa je prišel čas za napovedi. Kdo bo evropski prvak v nogometu? Vprašanje bo aktualno vse do velikega finala v Berlinu 14. julija. Stavnice na vrh seznama favoritov postavljajo reprezentanco, s katero se bo udarila tudi Slovenija. Anglija, zadnja nasprotnica naše ekipe v skupini C, ima, sodeč po stavniških kvotah, največ možnosti za evropsko krono, sledita ji Francija in Nemčija.

No, mi smo se o favoritih za naslov pogovarjali z nogometnim strokovnjakom, ki običajno dobro napove razplete velikih turnirjev. "Portugalska je moj izbor," je izstrelil Zlatko Zahovič"Malo zaradi vsega, kar čutim do te države. Poznam sistem, poznam ljudi, to je moja država. Imajo nenormalno dobro ekipo, zelo vesel bi bil, če bi prišli do konca. Potem pa so tu še veliki. Francija, Nemčije na velikih tekmovanjih nikoli ne smeš podcenjevati, Hrvaška … Nosilci v velikih reprezentancah imajo običajno že ogromno tekem v sezoni za sabo, utrujenost je velika. Vprašanje je, koliko bodo vsi ti zmogli. Danes je brutalno ogromno tekem, napor je ogromen, vse je zelo hitro, slej ko prej se pojavi utrujenost. S tem bi velike reprezentance lahko imele težave. Kdor bo s treningom in dobro regeneracijo to čim bolje odpravil, bo na koncu zmagal," je prepričan s 35 goli še vedno najboljši strelec Slovenije v zgodovini.

Zlatko Zahovič
Andrej Petelinšek

Torej lahko gre Portugalska do konca, čeprav je marca padla pred ... Slovenijo? Z zmago gostiteljev z 2:0 se je končala pripravljalna tekma v Ljubljani. "Portugalci imajo ogromno dobrih igralcev, ob Francozih imajo daleč največji izbor. Slovenija je marca igrala odlično, mislim pa, da za Portugalsko niso igrali vsi. To vrednosti Slovenije ne zmanjšuje, ena tekma se vedno lahko izgubi, še sploh, če si jih pred tem enajst zapored dobil," odgovarja Zahović.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta