Krznar se je umaknil Rieri, njegov pomočnik pa: Vse je zelo čudno

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
28.07.2024 18:20

Aktualni slovenski prvaki odslovili trenerja, na klop pa vračajo znano ime

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Oktobra lani je Krznar nasledil Riero na celjski klopi, zdaj pa so vloge obrnjene.
Andrej Petelinšek

V drugem krogu prve lige se je največ dogajalo v klubu, ki sploh ni bil na igrišču. Iz Celja, ki bo štajerski derbi proti Mariboru zaradi evropskih obveznosti obeh klubov odigralo v nadomestnem terminu, so sporočili, da Damir Krznar ni več trener članskega moštva. S Hrvatom, ki je v minuli sezoni osvojil naslov slovenskega prvaka, novo nogometno leto pa začel z uspešnim skokom čez Floro iz Talina v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov, so se dogovorili za sporazumno prekinitev pogodbe, klub pa zapuščajo tudi njegovi pomočniki Mihael Mikić, Vedran Attias in Luka Krklješ. Znan je tudi Krznarjev naslednik. Ki je hkrati njegov predhodnik. Grofi tega sicer še niso uradno potrdili, so pa po poročanju EkipeSN že dogovorjeni z Albertom Riero.

Španec naj bi že jutri odpeljal ekipo v Bratislavo, kjer jo v torek čaka povratna tekma drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti Slovanu (prva se je v Celju končala z remijem 1:1). Trener, ki je v sezoni 2022/23 do dvojne krone odpeljal ljubljansko Olimpijo, se v knežje mesto vrača po manj kot letu dni. Minulo sezono je začel kot trener Celja, oktobra pa je sprejel ponudbo svojega nekdanjega kluba Bordeauxa in se preselil v Francijo. Žirondinci so se znašli v hudih finančnih težavah, na grbi imajo za kar 40 milijonov evrov dolgov, zato so se odpovedali profesionalni licenci in vložili predlog za stečaj. Ob vseh igralcih s profesionalno pogodbo si lahko nove sredine poišče tudi strokovno vodstvo Bordeauxa, to pa so izkoristili Celjani.

Aktualni slovenski prvaki so v svoje vrste želeli pripeljati tudi napadalca Žana Vipotnika, ki se je v Bordeaux preselil lani poleti iz Maribora, a za 22-letnega Konjičana vrnitev v slovensko ligo trenutno ni realna opcija. Za slovenskim reprezentantom je trnek vrglo več klubov, med drugim nemška Bochum in Schalke, angleški Sunderland in hrvaški Hajduk, a odločitve, kje bo nadaljeval kariero, nekdanji član vijoličastih še ni sprejel. 

Jo je pa Riera. Zdaj že nekdanji člani trenerskega štaba Celja se čudijo potezi vodstva kluba. "Vse je zelo čudno … V nedeljo dopoldne smo opravili trening, in ko smo želeli iti domov, smo videli, da se je zbrala klubska uprava. Poklicali so Krznarja in mu rekli, da prekinjajo pogodbo z nami. Brez dosti pojasnil. Pogodba je prekinjena na klubsko škodo in morali bi nam izplačati vse pogodbene obveznosti. Upam, da bo tako," je za Sportske novosti povedal Mihael Mikić, ki je s Krznarjem kot pomočnik trenerja sodeloval že med avgustom 2022 in oktobrom 2023 v Mariboru.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta