Marco Bonitta ni več selektor slovenskih odbojkaric

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
15.01.2024 12:51

Vodstvo Odbojkarske zveze se je odločilo, da s selektorjem ženske reprezentance ne podaljša pogodbe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marco Bonitta je slovenski reprezentanci pomahal v slovo. 
Robert Balen

Italijanski odbojkarski strokovnjak Marco Bonitta ni več selektor slovenske ženske članske reprezentance. Bonitta je reprezentanco prevzel januarja leta 2022 in se z njo prvič predstavil v srebrni evropski ligi, v kateri so naša dekleta osvojila bronasto kolajno. Slovenke so nato uspešno igrale še v kvalifikacijah za uvrstitev na evropsko prvenstvo in še tretjič nastopile med elito stare celine. V sezoni 2023 so naša dekleta najprej igrala na evropskem prvenstvu, nato prvič v zgodovini v kvalifikacijah za olimpijske igre in se z dosežki ob koncu sezone vidno povzpele na svetovni in na evropski lestvici; na svetovni so na 24. mestu, na evropski pa na trinajstem.

Po pogovoru med vodstvom Odbojkarske zveze Slovenije in italijanskim strokovnjakom se Bonitta po dveh sezonah poslavlja od slovenske klopi. "Zdaj, ko tudi uradno nisem več selektor reprezentance, bi se rad vsem zahvalil za dve intenzivni in zares lepi leti. Hvala predsedniku zveze Metodu Ropretu za priložnost, ki mi jo je ponudil. Hvala tudi vsem drugim predstavnikom zveze, ki so me sprejeli medse, hvala pa tudi vsem mojim sodelavcem v strokovnem vodstvu, s katerimi sem sodeloval v teh dveh letih. Predvsem pa hvala dekletom, ki so mi sledila in me 'prenašala'," je najprej povedal Marco Bonitta. "Doživeli smo nekaj razočaranj, a tudi nekaj nepozabnih zmag. Zelo sem ponosen na to, kako je ekipa igrala. Še posebej v zadnjem obdobju, ko je igralke na igrišču krasila izjemna odločnost. Dekleta, želim vam najlepšo možno prihodnost. Vedno bom vaš navijač. Hvala še enkrat," je dodal Bonitta. 

"Hvaležni smo, da smo imeli zadnji dve leti na klopi naše ženske izbrane vrste tako vrhunskega strokovnjaka kot je Marco. V imenu Odbojkarske zveze Slovenije se mu zahvaljujem za ves trud in delo, ki ju je vložil v našo reprezentanco. Dekleta so pod njegovim vodstvom vidno napredovala in svojo kakovost večkrat dokazala na mednarodnem parketu. Marco je vsekakor postavil trdne temelje za nadaljnje delo in prepričani smo, da bo enako uspešen tudi pri svojem prihodnjem delu,“ se je Bonitti zahvalil generalni sekretar OZS Gregor Humerca.

Slovensko reprezentanco, ki bo novega selektorja dobila v kratkem, v letu 2024 čakata dva izziva; najprej tekmovanje v zlati evropski ligi, nato pa še prvi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2026. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta