Maribor do konca sezone brez pomembnega aduta, Sikoška čaka dolgotrajno okrevanje

ŠR
01.03.2023 09:23

Gregor Sikošek bo zaradi poškodbe kolena z igrišč odsoten pol leta

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Sikošek je v tej sezoni odigral 21 prvoligaških tekem za Maribor.
Andrej Petelinšek

Sezona je zanj že končana, bočni branilec nogometašev Maribora Gregor Sikošek bo zaradi poškodbe kolena počival šest mesecev. Brežičan, ki ima tudi 11 nastopov za slovensko reprezentanco, se je poškodoval na nedeljski tekmi proti Celju. "Gre za poškodbo sprednje križne vezi in notranjega meniskusa. Potrebna bo operacija, ki bo zahtevala daljše mirovanje. Gregor Sikošek bo z igrišč odsoten predvidoma šest mesecev," je pojasnil vodja zdravniške službe NK Maribor Matjaž Vogrin.

Nekdanji član Domžal, danskih Bröndbyja in Silekoborga ter Kopra in Krškega je tako sezono skelnil z 21 nastopi v prvi ligi. "Zdaj je, kar je. Ni prijetno, težko se je sprijazniti s takšno novico. Slab občutek sem imel že ob odhodu z igrišča, takoj sem vedel, da bo poškodba najbrž hujše narave, a sem seveda upal na najboljše. Pregled je pokazal, da me čaka operativni poseg. Moram se soočiti z dolgim premorom, vmes pa bodo misli usmerjene k uspešnem okrevanju. Trdo bom delal in upošteval vsa navodila zdravstvene službe. Vse z namenom, da bi se čim prej vrnil, v prihodnjih tekmah pa bom med najbolj gorečimi navijači in moštvu želim zmagovito nadaljevanje sezone," se je za klubsko spletno stran odzval 29-letni Sikošek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta