Maribor dobil novega napadalca: Mudrinskega bo zamenjal Dalmatinec

ŠR
17.06.2022 14:31

V Ljudski vrt se na enoletno posojo iz madžarskega Ferencvaroša seli Roko Baturina, ki je na slovenskih igriščih že pustil pečat v dresu Brava

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Roko Baturina bo oblekel vijoličasti dres.
Gregor Wernig

V NK Maribor so predstavili okrepitev. Na enoletno posojo v Ljudski vrt se je iz madžarskega Ferencvaroša preselil napadalec Roko Baturina. 21-letni Hrvat ni novinec na slovenskih igriščih, spomladi 2020 je kot posojen igralec zagrebškega Dinama igral za ljubljanski Bravo in na 16 tekmah prve lige dosegel osem golov. Po selitvi na Madžarsko je za Ferencvaroš odigral 26 tekem in dosegel deset golov, jesenski del prejšnje sezone pa je preživel pri poljskem Lechu.

"Slovenija mi ni neznanka, tukaj sem doživel številne prijetne trenutke. Seveda pomnim tudi tekmo proti Mariboru v majici Brava, užival sem v ozračju Ljudskega vrta in iskreno verjamem, da se bomo v prihodnje večkrat skupaj veselili ter da bom upravičil zaupanje. Vmes sem zamenjal nekaj mest, tudi držav, prihajam z mladostniško energijo, a tudi izkušenejši, kot sem bil pred dvema letoma. Predvsem pa prihajam z velikim motivom, željo po dokazovanju. Vem, kaj Maribor pomeni v nogometni Sloveniji in kaj klub pomeni ljudem v mestu Maribor. Zavedam se, kakšna so pričakovanja. Prišel sem se borit za naslov prvaka in uvrstitev v skupinski del enega izmed evopskih tekmovanj," je po sklenitvi dogovora za klubsko spletno stran povedal Splitčan, ki se je že pridružil novim sogiralcem v pripravljalni bazi v Moravskih Toplicah.

Športni direktor Marko Šuler je tako našel rešitev v napadu po odhodu Ognjena Mudrinskega in upokojitvi Marcosa Tavaresa. "Glede na klubske cilje in ambicije smo potrebovali nekoga, ki bi pomenil ustrezno rešitev v napadu. Menim, da je Roko Baturina pravi izbor, z njim smo bili v resnih pogovorih za prihod že lani. Gre za fanta, ki je zelo ambiciozen, predvsem pa je izrazil veliko željo, da se nam pridruži. Ko smo navezali stike, zanj ni bilo več pomislekov. Želel si je v Maribor. V slovenskem prostoru Roko že ima za seboj uspešno zgodbo pri Bravu, potem ni dobil ustrezne priložnosti in je lačen novega dokazovanja. Sklenjen je dogovor o posoji, z možnostjo odkupa. Drugače bi si ga težko privoščili, saj sodi v višji cenovni rang, a smo našli rešitev tudi po zaslugi njegove želje. Roko je začel priprave na Madžarskem, je zdrav in verjamem, da smo dobili igralca, ki bo pomenil dodano vrednost," je prvi kadrovik moštva povedal za klubsko spletno stran.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta