Nekoč mlinar, zdaj vijolica: Maribor predstavil okrepitev za novo sezono

ŠR
14.06.2022 14:36

Na enoletno posojo v Ljudski vrt je prišel 24-letni vezist Marko Božić

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Avstrijec s hrvaškimi koreninami je druga poletna okrepitev vijoličastih.
NK Maribor

Nogometaši Maribora danes niso dobili le nasprotnika v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov, v pripravljalni bazi v Moravskih Toplicah se jim je pridružil tudi novinec. Na enoletno posojo med vijoličaste je prišel 24-letni vezist Marko Božić, sicer član Frosinoneja. Maribor si je v dogovoru z italijanskim drugoligašem zagotovil tudi možnost odkupa po izteku posoje.

Božić, ki se je nogometne abecede naučil pri dunajskem Rapidu, sicer ni popoln novinec na slovenskih igriščih. V jesenskem delu prejšnje sezone je igral za Radomlje, na 19 tekmah prve lige dosegel tri gole, dva pa je dodal še v pokalu Slovenije. V serie B se ni naigral, za Frosinone je spomladi zbral le 16 minut igre. "Po nekaterih načrtih bi moral biti pri nas že prej, z drugačnimi pogoji. O njegovih zmožnostih sem se prepričal že pred prihodom v Radomlje, morda je takrat šlo za zamujeno priložnost, ki pa smo jo izkoristili zdaj. Med prejšnjo sezono je imel uspešno, zanimivo jesen v Radomljah, v Italiji, v zelo težkem okolju, mu ni šlo po načrtih, ni dobil prave priložnosti in prišel je trenutek, ko smo se hitro odzvali," je o dogovoru z po vratarju Marku Zalokarju drugi poletni okrepitvi dejal športni direktor vijoličastih Marko Šuler.

"Marko Božić je igralec z avstrijsko nogometno šolo, z izredno dinamiko, predvsem pa z univerzalnostjo, saj lahko igra na različnih položajih. Kot krilni napadalec, kot ofenzivni vezist ali tudi v središčnem delu zvezne vrste. Sklenjen je dogovor o posoji, ampak z možnostjo odkupa. Ni bilo pomislekov pri odločitvi, Marko je želel k nam in dobili smo fanta, ki ima potencial, nogometno nepredvidljivost ter lahko prispeva svoj delež," je prvi kadrovik moštva še dodal za klubsko spletno stran.

"Zelo sem vesel, da sem tukaj in da mi je ponujena priložnost, da lahko v Sloveniji tudi na višjem nivoju pokažem, kar zmorem. Ko sem odšel iz Radomelj, sem podrobno spremljal slovensko ligo tudi v nadaljevanju sezone. Maribor dobro poznam, všeč mi je slog igre ekipe in verjamem, da se lahko uspešno prilagodim. Prvi vtisi so zelo dobri, spoznal sem celotno ekipo, strokovni štab. Vsi so me lepo sprejeli in imam dober občutek o naši skupni zgodbi," pa je ob poziranju z dresom 16-kratnih slovenskih prvakov dejal Avstrijec s hrvaškimi koreninami.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta