Maribor že našel zamenjavo za Makoumbouja? Okrepitev pred vrati Ljudskega vrta

ŠR
24.07.2022 00:03

Vrzel na sredini igrišča naj bi zapolnil 23-letni srbski vezist Vladan Vidaković

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vijoličasti naj bi kmalu dobili novega soigralca.
Andrej Petelinšek

Zmaga proti Gorici na tekmi drugega kroga prve lige ni edina vest, ki je dvignila navijače nogometašev Maribora. Pestro je tudi na prestopni tržnici. Po tekmi drugega predkroga lige prvakov proti Šerifu je športni direktor vijoličastih Marko Šuler napovedal, da se bosta v tem prestopnem roku zgodila še vsaj dva prihoda. Prvi naj bi že bil pred vrati Ljudskega vrta. Kot poroča več srbskih medijev, naj bi 16-kratne slovenske prvake okrepil Vladan Vidaković.

Defenzivni vezist je trenutno član srskega prvoligaša Spartaka iz Subotice, za katerega je v prejšnji sezoni odigral 24 ligaških tekem in zbral dve asistenci, v prvi enajsterici pa je bil tudi na obeh tekmah v aktualni sezoni. 23-letnik, ki je pred prestopom v Spartak januarja 2019 igral še za Voždovac, Hajduk iz Kule in Radnik Obrenovac, bi tako lahko na sredini igrišča zapolnil vrzel po odhodu Antoineja Makoumbouja v italijanski Cagliari. Se pa na Štajersko ne bo preselil zastonj. Po poročanju srbskih medijev naj bi Maribor Spartaku za Srba, ki ima tudi hrvaško državljanstvo, odšteli 450 tisoč evrov odškodnine. No, po informacijah iz Slovenije naj bi bila odškodnina vendarle nižja. Kot je poročal Sportklub, naj bi bila selitev Vidakovića težka 150 tisočakov.

Trener vijoličastih Radovan Karanović je bil sicer po tekmi proti Gorici v komentarju (morebitnega) prihoda kratek. "O tem ne bi danes govoril," je dejal 53-letni strateg.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta