Mariborčanke se ogrevajo za evropski izziv: Primorke jih ne bi smele presenetiti

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
25.11.2023 06:31

Odbojkarice Nove KBM Branika so na današnji tekmi državnega prvenstva proti ekipi Ankarana velike favoritinje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Blok je pomembno orožje mariborskih odbojkaric.
Sašo Bizjak

Z izjemo sinočnje tekme med odbojkarji Panvite Pomgrada in Merkurja Maribor bodo druge tekme 10. kroga državnega prvenstva odbojkarjev in odbojkaric odigrane danes. Obračunov, ki bi občutno vplivali na vrstni red na lestvicah, ni, tako da na njih tudi večjih sprememb ni pričakovati.

Odbojkarice Nove KBM Branika so minulo sredo igrale tekmo 3. kroga lige Mevza in v gosteh z 1:3 izgubile proti madžarski ekipi Bekescsaba. "Uvodni niz smo odigrali odlično, v nadaljevanju pa so se začele pojavljati napake, gostiteljice so zaigrale na vso moč in poraz je bil neizbežen," se je na tekmo ozrl trener bankirk Tilen Kozamernik, nato pa se dotaknil današnje tekme 10. kroga državnega prvenstva, v kateri se bodo njegove igralke ob 18. uri v Lukni spoprijele z ekipo Ankarana. "Na voljo imam vse igralke in upam, da bom večini lahko ponudil priložnost za igro. Pričakujem zmago, ki bi bila zelo dobrodošla pred prvo tekmo v evropskem pokalu CEV, v kateri se bomo prihodnjo sredo v Lukni pomerili s švicarskim klubom NUC Neuchatel."

Mariborčanke so v tekmi proti vrsti Ankarana izrazite favoritinje, v devetih tekmah so sedemkrat zmagale in dvakrat izgubile in so na lestvici z 22 točkami druge, Ankaranke pa so ob treh zmagah doživele šest porazov in so z 9 točkami na lestvici pete. Medtem ko je cilj Štajerk v prvem delu prvenstva najmanj drugo mesto, je cilj Primork najmanj šesto, ki zagotavlja obstanek v ligi in igranje v četrtfinalu državnega prvenstva. V prvi tekmi sezone so mariborske odbojkarice na Obali gladko premagale današnje tekmice.

Odbojkarice Formisa Rogoza Hoče so po uspešnem začetku sezone popustile. Potem ko so v četrtem krogu v gosteh s 3:2 premagale Grosuplje, so v nadaljevanju nanizale pet porazov. Danes jih ob 17. uri čaka zahtevna tekma v gosteh proti tretjeuvrščeni ekipi Šempetra, tako da si bodo težko izboljšale bero točk.

Drugi pari 10. kroga, ženske, danes ob 17.30: Calcit - Luka Koper, ob 19.30: Grosuplje - GEN-I; moški, danes ob 18. uri: ACH - Triglav, ob 19. uri: Alpacem Kanal - Krka, ob 20. uri: Calcit - Fužinar SijMetal Ravne.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta