Maruša Mišmaš Zrimšek: Konec olimpijske sezone še preden se je začela

sta, šr
02.07.2024 19:39

Atletinja bo zaradi poškodbe izpustila nastop na igrah v Parizu, so sporočili iz OKS. Novico je na svojem Instagram profilu sporočila že v petek.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

"Po sanjski sezoni 2023 je sezona 2024 zame kot nočna mora. Že pol leta se borim s poškodbo zadnje stegenske mišice/tetive. Čeprav je bilo vmes že skoraj povsem v redu, je v zadnjem mesecu šlo le na slabše, ne glede na to, kaj sem naredila," je na Instagramu zapisala 29-letna Maruša Mišmaš Zrimšek. Dolgo je upala, da se ji bo izšlo. "Poskušala sem teči na silo kljub bolečini, ampak spoznala sem, da tako žal ne bo šlo. Olimpijska sezona je zame končana še preden se je sploh začela," je še dodala atletinja, ki je nastopila na olimpijskih igrah v Tokiu in v finalu na 3000 metrov z zaprekami z državnim rekordom zasedla šesto mesto. 

Zdaj si bo vzela daljši pavzo, uživala v aktivnostih, ki se jim kot športnica navadno odpove, in se osredotočila na rehabilitacijo poškodbe."Maruši želimo čimprejšnje okrevanje in verjamemo, da bo kljub težavam svojo neizmerno strast in talent usmerila proti novim ciljem in izzivom ter da bo po olimpijskih sanjah ponovno posegla na poletnih olimpijskih igrah v Los Angelesu leta 2028," so zapisali pri OKS.

Olimpijska reprezentanca Slovenije bo znana v ponedeljek, ko bo izvršni odbor OKS-ZŠZ na 13. redni seji vse kandidate imenoval v člane letošnje olimpijske odprave.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta