Na Poljanah številni asi kraljice športov, direktor mitinga: Zasedba bo zelo kakovostna

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
19.06.2024 06:00

Atletski klub Poljane in Atletsko društvo Štajerska bosta danes priredila 15. mednarodni miting in 10. memorial Iztoka Ciglariča.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sebastijan Jagarinec na mitingu veliko pričakuje od odličnih mariborskih atletinj, Karoline Zbičajnik, levo, in Petje Klojčnik.
Andrej Petelinšek

Privrženci kraljice športov bodo danes v Mariboru prišli na svoj račun. Obeta se jim zanimiva in kakovostna prireditev - 15. mednarodni miting in 10. memorial Iztoka Ciglariča -, za katero je prijavljenih približno 280 atletov in atletinj iz 23 držav, med katerimi jih je dobra polovica iz tujine. Miting na sodobnem atletskem stadionu Poljane, ki ga bosta družno organizirala mariborska atletska kolektiva - AK Poljane in AD Štajerska -, se bo začel ob 15.30. Proračun mitinga je približno 25.000 evrov, od tega je 10.000 evrov predvidenih za denarne nagrade najboljšim in za morebitne rekorde mitinga. 

"Zadovoljni smo s številom prijavljenih atletov in atletinj in tudi z njihovimi rezultati, ki jih dosegajo na tekmovanjih doma in v tujini. Naš prelep in obnovljeni stadion bo za vsakogar velika priložnost, da izboljša osebni rekord, postavi državnega ali celo izpolni normo za nastop na olimpijskih igrah," je na tiskovni konferenci povedal direktor mitinga Sebastijan Jagarinec. "V vseh disciplinah bo zasedba zelo kakovostna. Pričakujemo, da se bodo za visoke uvrstitve potegovali tudi nekateri slovenski atleti, predvsem Rok Ferlan in Luka Janežič (400 m), Neja Filipič (troskok), Anej Čurin Praprotnik (100 m), Maja Mihalinec Zidar (200 m), Martina Ratej (kopje), Žan Ogrinc (800 m), Veronika Domjan in Hana Urankar (disk), Ela Velepec (višina), Agata Zupin (400 m ovire), Maja Bedrač in Urša Matotek (daljina). Med tujimi atleti si pozornost zaslužijo sprinterka Beatrice Misilingi iz Namibije, metalka diska Daisy Osakue iz Italije, Anglež Efekemo Okoro na 400 m ovire, Hrvat Filip Pravdica v skoku v daljino in še nekateri drugi," je dodal Jagarinec, nekdanji odlični tekač na 400 m, ki upa, da bodo med več kot 30 tekmovalci obeh mariborskih atletskih kolektivov nekateri posegli po najvišjih uvrstitvah.

Petja Klojčnik, levo, Sebastijan Jagarinec in Karolina Zbičajnik so na tiskovni konferenci spregovorili o pričakovanjih na mitingu.
Andrej Petelinšek

"V letošnji sezoni nisem izpolnila vseh pričakovanj, a je šele na začetku. Verjamem, da bom ob dobrem treningu tudi stopnjevala rezultate. Konkurenca na mitingu bo zahtevna, kar je dobro v boju za čim boljši rezultat in uvrstitev. Če bom tekla blizu osebnega rekorda ali ga morebiti izboljšala, bom zadovoljna," je povedala Petja Klojčnik iz AD Štajerska, ki bo tekla na 800 metrov. "Letos sem nastopila v Zagrebu na 400 m in v Mariboru na 200 m, zaradi obveznosti z maturo rezultata nista bila najboljša, a sem prepričana, da bom pripravljenost stopnjevala do avgustovskega svetovnega mladinskega prvenstva v Peruju. Na mitingu bom tekla na 400 m, pričakujem čas blizu osebnega rekorda, zahtevna konkurenca pa bo še dodaten motiv za dober tek," je pojasnila atletinja AK Poljane Karolina Zbičajnik, ki je na lanskem evropskem prvenstvu na 400 m v Jeruzalemu osvojila četrto mesto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta