Nogometna reprezentanca do 21 let: Točka prinaša Euro

STA
11.10.2024 07:00

Nogometaši Slovenije bodo danes ob 20.30 v Avstriji lovili vsaj remi, s katerim bi se uvrstili na svoje drugo evropsko prvenstvo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pred enim letom so Avstrijci padli po golu Svita Sešlarja (št. 10).
Andrej Petelinšek

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v Prekmurju pilila še zadnje podrobnosti pred petkovo kvalifikacijsko tekmo proti Avstriji za nastop na evropskem prvenstvu na Slovaškem 2025. Pred dvobojem v Wiener Neustadtu oziroma v Dunajskem Novem mestu, ki se bo začel ob 20.30, ima Slovenija v skupini H tri točke prednosti pred Francijo, ki jo čakata še tekmi s Ciprom in Avstrijo.

"Na začetku priprav smo imeli kar nekaj zdravstvenih problemov, med drugim je zbolel Jošt Pišek, a upam, da bomo v polni zasedbi," je dejal slovenski selektor Milenko Ačimović: "Svoje fante bi pohvalil za dosedanje predstave v kvalifikacijah. V zadnjem letu so imeli sijajno serijo tekem brez poraza. Pred nami je odločilna tekma, ki odloča o nastopu na evropskem prvenstvu. Čakajo nas zahtevni tekmeci. Proti njim bomo morali prikazati vrhunsko predstavo, morda najboljšo v tem kvalifikacijskem ciklusu. Verjamem v svoje varovance, ki so sposobni osvojiti vse tri točke."

Avstrijci niso izgubili na zadnjih šestih domačih tekmah. Svoje adute imajo tudi Slovenci, saj so neporaženi vse od lanskega septembra, ko so jih v Kopru premagali Francozi s 4:0. Na prvem medsebojnem obračunu so slovenski nogometaši oktobra lani premagali Avstrijce z 1:0, tekmo na stadionu Fazanerija pa je odločil Svit Sešlar.

"V ekipi vlada pozitivna nervoza pred tekmo z Avstrijo, vsi se tudi zelo dobro zavedamo, kaj nam ta tekma prinaša. Na začetku kvalifikacij smo si lahko le želeli trenutne situacije, ko nas osvojena točka pelje na evropsko prvenstvo, a naša želja je, da osvojimo vse tri," je pred petkovo tekmo v predmestju Dunaja odločen Sešlar.

Slovenija je na sedmih tekmah v skupini H zbrala 16 točk. Francija (s tekmo manj) jih ima 13, Avstrija (s tekmo manj) 11, BiH tri, Ciper (s tekmo manj) pa dve.

Pot na evropsko prvenstvo si bodo neposredno zagotovili zmagovalci vseh devetih kvalifikacijskih skupin in tri najboljše drugouvrščene reprezentance. Šest preostalih drugouvrščenih reprezentanc se bo za mesto na zaključnem turnirju pomerilo v dodatnih kvalifikacijah.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta