Nogometna reprezentanca spet v Ljudskem vrtu? Župan je v Stožicah videl navdih

Mar.K.
11.09.2024 16:11

Mariborski župan Saša Arsenovič na podelitvi mestnih pečatov Matjažu Keku in Matjažu Vogrinu spregovoril o pomanjkanju reprezentančnih tekem v Ljudskem vrtu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matjaž Kek je tekmo v Ljudskem vrtu nazadnje vodil oktobra 2021.
Andrej Petelinšek

Da je zaradi njiju Maribor boljši, je ob podelitvi mestnih pečatov poudaril župan Saša Arsenovič. Je pa minilo kar precej časa, odkar sta Matjaž Kek in Matjaž Vogrin, vsaj v reprezentančnih barvah, pustila pečat ob igrišču v svojem mestu. Odkar je občina dokončala obnovo Ljudskega vrta, je članska nogometna reprezentanca v Mariboru odigrala le eno tekmo.

Ali bosta oba nagrajenca s prvo selekcijo države še spisala kakšno poglavje v Mariboru, smo vprašali prvega moža lastnice Ljudskega vrta, mestne občine Maribor. "Mislim, da si oba tega želita. Jaz tudi. Pogovori potekajo. Ko smo šli v dokončanje stadiona, so bile tudi obljube, da bomo deležni vsaj toliko tekem kot pred tem. Tu so tenzije, na katere župan ne more vplivati – med nogometno zvezo, klubom in navijači -, a šport povezuje. Glede na travo, ki sem jo videl v ponedeljek v Stožicah na tekmi proti Kazahstanu, je to mogoče dodaten navdih, da gremo čez stare zamere in s športom povežemo celo Slovenijo. V Stožicah, ki so sicer super stadion, manjka navijaški naboj, ki bi bil v Mariboru zagotovo prisoten. Če bi se vprašalo mene, bi si želel, da bi bila energija takšna, kot je bila na evropskem prvenstvu, kjer smo bili na enem vlaku vsi, od viol do green dragonsov, in smo se imeli prav luštno," je odgovoril župan Saša Arsenovič.

Župan z obema prejemnikoma mestnega pečata
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta