Nova klofuta za rokometaše Celja, kaj takega se jim v samostojni Sloveniji še ni zgodilo

N.S.
20.03.2024 21:15

Novomeščani so zadnji udeleženci zaključnega turnirja Pokala Slovenije. V domači dvorani so z 31:26 ugnali 22-kratne prvake in branilce naslova iz Celja, ki se prvič v zgodovini samostojne Slovenije niso uvrstili v polfinale.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Preostali trije potniki v polfinale so bili znani že pred tem, to so Trimo Trebnje, Slovenj Gradec in Koper. Četverica najboljših v moški konkurenci slovenskega pokala se bo na zaključnem turnirju merila v Trebnjem. Turnir bo na sporedu 5. in 6. aprila.

Domača zasedba turnirja si je nastop v polfinalu zagotovila z zmago nad Moškanjci-Gorišnico s 40:22. Koprčani so s 34:28 premagali ormoški Jeruzalem, medtem ko so rokometaši Slovenj Gradca s 37:28 izločili Dol TKI Hrastnik.

V sredinem zadnjem četrtfinalnem obračunu so v polfinale napredovali še rokometaši Krke. Novomeščani so v domači dvorani prednost držali v svojih rokah praktično od začetka do konca dvoboja, pripravili manjše presenečenje in na koncu izločili celjsko zasedbo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta