Novak Đoković v treh nizih odpravil Aljaža Bedeneta

STA, M.R.
27.05.2022 17:26

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je končal nastope na odprtem prvenstvu Francije v Parizu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novak Đoković in Aljaž Bedene
REUTERS

Od Ljubljančana je bil v 3. krogu boljši Srb Novak Đoković, prvi nosilec turnirja za grand slam z nagradnim skladom 21.256.800 evrov in trenutno vodilni na jakostni lestvici ATP je po uri in 44 minutah zmagal s 6:3, 6:3 in 6:2.

32-letni Aljaž Bedene je v prvem krogu najbolj prestižnega turnirja na svetu na peščeni podlagi ugnal Avstralca Christopherja O'Connella, v drugem Urugvajca Pabla Cuevasa, v tretjem pa je bil nemočen proti tri leta starejšemu slovitemu tekmecu iz Srbije in branilcu lanskega naslova v Parizu, ki ga je drugič osvojil po letu 2016.

REUTERS

Bedene je bil v uvodu prvega niza povsem enakovreden 20-kratnemu zmagovalcu turnirjev za grand slam. Prvič je njegovo teniško moč občutil v šesti igri, ko je izgubil svoj začetni udarec, ta kapital pa je Srb znal unovčiti in po 35 minutah prvi niz dobil s 6:3.

Ljubljančan se je v drugem nizu trudil po svojih najboljših močeh, a že v tretji igri izgubil svoj servis. Devetkratni zmagovalec odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, šestkratni Wimbledona, trikratni odprtega prvenstva ZDA v New Yorku in dvakratni odprtega prvenstva Francije v Parizu je igral zelo preudarno in zanesljivo, v deveti igri znova odvzel servis Slovencu in po 34 minutah tudi v drugem nizu slavil s 6:3.

REUTERS

Bedene - na današnjem dvoboju je naredil kar 37 neizsiljenih napak, njegov tekmec le 18 - v svojem tretjem nastopu v tretjem krogu v Roland Garrosu po letih 2016 in 2020 tudi v tretjem nizu ni našel pravega načina, da resneje ogrozi v Monte Carlu živečega Beograjčana. Ta je hitro povedel s 4:1, po 29 minutah pa je slavil s 6:2.

"Na igrišče vedno pridem motiviran, hkrati pa želim pokazati svojo najboljšo predstavo. To ni vedno mogoče, a na današnjem dvoboju sem pokazal zelo dobro igro," je po preboju v osmino finala in današnjem dvoboju z Bedenetom dejal Đoković.

Bedene je proti Đokoviću doživel še drugi poraz na medsebojnih dvobojih, pred šestimi leti je prav tako v tretjem krogu pariškega turnirja izgubil z 2:6, 3:6 in 3:6.

Đokovićev tekmec v osmini finala bo argentinski specialist za peščena igrišča Diego Schwartzman. 15. nosilec je v današnjem prvem končanem obračunu po dveh urah in 17 minutah ukanil Bolgara Grigorja Dimitrova s 6:3, 6:1 in 6:2.

Izpadla olimpijska zmagovalka

V ženskem delu turnirja je v tretjem krogu izpadla lanska olimpijska zmagovalka iz Tokia. Od Švicarke Belinde Benčič je bila boljša Kanadčanka Leylah Fernandez, ki je po hudem in enakovrednem boju slavila s 7:5, 3:6 in 7:5. Poleg Benčičeve je izpadla tudi Nemka Angelique Kerber, ki je konec minulega tedna v finalu turnirja WTA v Strasbourgu premagala Kajo Juvan. Od 34-letne Nemke je bila v tretjem krogu boljša Belorusinja Aliaksandra Sasnovič s 6:4 in 7:6 (5).

V osmino finala se je prebila Američanka Amanda Anisimova, njena češka tekmica Karolina Muchova je v tretjem nizu predala dvoboj zaradi poškodbe. Napredovala je tudi Italijanka Martina Trevisan po zmagi nad Avstralko Dario Saville s 6:3 in 6:4, Belgijka Elise Mertens je ukanila Rusinjo Varvaro Gračevo s 6:2 in 6:3, komaj 18-letna Američanka Coco Gauff pa je bila boljša od 36-letne estonske veteranke Kaie Kanepi s 6:3 in 6:4.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta