Odbojka: Mariborčani zlahka odpravili Kranjčane, pomembna zmaga Formisa

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
22.01.2023 19:26

Za presenečenje kroga poskrbeli odbojkarji Salonita Anhovo z zmago v Kamniku proti Calcitu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kanadčan v vrsti Merkurja Connor McConnell je k zmagi prispeval deset točk.
Sašo Bizjak

Za odbojkarji Merkurja Maribor je še ena uspešna sobota. V tekmi 15. kroga, s katero se je začela tretja tretjina državnega prvenstva, so pred svojimi gledalci s 3:0 (25:18, 25:18, 25:16) premagali ekipo Triglava iz Kranja.

"Glede na to, da nas tarejo poškodbe in virusi, sem zadovoljen z igro in zmago. Fantje so se borili za vsako točko in bili za to nagrajeni. Čaka nas niz tekem in upam, da bo čim manj poškodb in virusnih obolenj," je povedal trener Merkurja Sebastijan Škorc.

Uvodni niz je do rezultata 10:10 mineval v izenačeni igri, nato pa je zmedo v polju tekmeca z začetnimi udarci začel povzročati Rok Bračko. Mariborčani so si priigrali pet točk prednosti in brez težav osvojili niz. Drugi niz so podjetneje začeli Gorenjci, ki so si priigrali nekaj točk prednosti, a njihov nalet ni trajal dolgo, saj je mariborska ekipa najprej vzpostavila ravnotežje na igrišču, nato pa si sredi niza s hitro igro v polju in učinkovito v napadu priigrala štiri točke naskoka in prednost do konca niza še povišala. Vnema mariborskih odbojkarjev tudi v tretjem nizu ni pojenjala, povedli so s 4:0 in 11:5, a so jih borbeni gostje pri 16:16 ujeli, v nadaljevanju pa je ekipa Merkurja zagospodarila na igrišču in strla odpor Triglava.

"Odigrali smo dobro tekmo in, kar je najpomembneje, osvojili tri točke, s katerimi ostajamo v boju za tretje mesto na lestvici. Ritem tekem je izjemen, upam, da ga bomo zdržali," je dejal podajalec Merkurja Gregor Pernuš. "Mariborčani so bili boljši, vso tekmo so pritiskali, mi pa smo le na trenutke igrali dobro. S tako igro se nismo mogli ogniti porazu," je razložil trener Triglava Sašo Rop.

Za presenečenje 15. kroga so poskrbeli odbojkarji Salonita Anhovo, ki so v Kamniku s 3:1 (25:23, 25:23, 25:25, 25:18) premagali Calcit. Novih točk se je veselila tudi ekipa soboške Panvite Pomgrada, ki je doma s 3:0 (26:16, 25:16, 25:21) ugnala Fužinarja z Raven na Koroškem, gladko pa so zmagali tudi odbojkarji ACH, ki so doma s 3:0 (25:20, 25:18, 25:16) premagali Črnuče.

Vrstni red: ACH 43 točk, Calcit 36, Panvita Pomgrad 27, Merkur Maribor 25, Triglav 15, Salonit Anhovo 13, Fužinar 12, Črnuče 9.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta