Odbojka na Taboru: Gostje dokazali, zakaj so najboljši v državi

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
22.02.2023 22:30

Odbojkarji ljubljanskega ACH na prvi polfinalni tekmi lige Mevza proti Mariborčanom niso dovolili presenečenja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborski blok je večkrat uspešno posredoval.
Igor Napast

Dvorana Tabor je bila prizorišče prve polfinalne tekme srednjeevropske odbojkarske lige Mevza, v kateri sta se udarili ekipi Merkurja in ACH. Po prvem delu tega tekmovanja so Mariborčani osvojili četrto mesto, Ljubljančani pa prvo. Kluba sta se v letošnji sezoni pomerila že štirikrat, vselej je zmagal ljubljanski, ki se lahko pohvali, da je v zadnjih štirih letih štirikrat osvojil lovoriko lige Mevza, skupno pa že dvanajstkrat.

Državni prvaki so se tudi v peti tekmi veselili zmage, rezultat je bil 3:1 (25:20, 21:25, 25:15, 25:20). Povratna tekma bo prihodnji teden v Ljubljani. Drugi polfinalni par je Zadruga Aich/Dob - Calcit Kamnik.

Uvodni niz je mineval v izenačeni igri, saj si nobena ekipa ni priigrala višje prednosti. Sredi niza so gostje zaigrali še bolj napadalno in čvrsto v bloku in povedli 20:15. Gostitelji so se trudili, da prednost tekmeca izničijo, a je ta tudi končnico odigral zanesljivo.

Za mariborske odbojkarje nobena žoga ni bila izgubljena.
Igor Napast

Podoben potek je igra imela v začetku drugega niza, nato pa so Štajerci zaigrali bolj zanesljivo in odločno in taka igra jih je popeljala do vodstva 10:6, ki pa se je pri 11:11 stopilo. A je pri 12:12 sledil novi nalet mariborske vrste, ki je z delnim izidom 5:0 povedla 17:12, nato še 23:17, pri vodstvu 24:21 pa so ljubljanski odbojkarji naredili napako in mariborski so rezultat v nizih izenačili.

Izguba niza je, kot kaže, vznejevoljila goste, ki so v nadaljevanju z igro potrdili, da so vodilna slovenska ekipa. Točko so osvojili domala po vsakem napadu in povedli 13:5. Njihova vnema niti v enem trenutku ni pojenjala, še naprej so niti igre držali v svojih rokah in dobili niz. ACH je tudi v četrtem nizu narekoval ritem igre in povedel 13:8, z zbrano in zanesljivo igro vodstva ni izpustil iz rok in dobil tekmo s 3:1.

Pri Merkurju je Žiga Donik dosegel kar 23 točk, 12 jih je dosegel Rok Bračko in 10 Connor McConnell, pri ACH pa jih je Nikola Gjorgiev dosegel 21, Danijel Koncilja pa 17.

"Gostje so upravičili vlogo favorita, a smo v drugem nizu dokazali, da se lahko kosamo z njimi. Na povratni tekmi bomo skušali prikazati še boljšo igro, videli bomo, kaj nam bo prinesla," je povedal trener Merkurja Sebastijan Škorc. "To je bil šele prvi polčas. Zadovoljni smo z zmago, o finalistu bo odločala povratna tekma," je dejal trener ACH Radovan Gačić.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta