(ODZIVI) Ante Šimundža po porazu v Šiški: Pri razmišljanju smo bili zelo počasni

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
22.10.2023 20:47

Prva zmaga po trenerski menjavi ni dobila družbe, nogometaši Maribora po porazu proti Bravu padli na peto mesto na lestvici in se zglasili na zagovoru pri navijačih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ante Šimundža je na prvem gostovanju v svojem drugem trenerskem mandatu na klopi Maribora doživel poraz.
Robert Balen

Ne s slavjem, z (novim) zagovorom pred navijači so nogometaši Maribora končali prvo preizkušnjo po reprezentančnem premoru. Viole z videnim na igrišču pač niso mogle biti zadovoljne, v Šiški je bil Bravo boljši z 2:1 in 16-kratne slovenske prvake prehitel na četrtem mestu na lestvici.

"V prvem polčasu smo bili pri našem razmišljanju zelo počasni. V taktičnem pogledu smo bili neagresivni. Pokazali smo premalo želje pri šprintanju v globino. Brez tega pa v nogometu ne gre. V drugem polčasu smo to malce popravili, skrbi pa dejstvo, da smo dobili dva identična gola," je razloge za poraz naštel trener štajerske zasedbe Ante Šimundža. Sestavil je isto enajsterico kot ob svojem vnovičnem trenerskem debiju na klopi Maribora, a ekipa, ki je v Ljudskem vrtu ugnala Muro, je bila tokrat precej bolj zaspana.

Zaspana tekma za vse

Bravo je bil blizu vodstva že v prvem polčasu, vratar vijoličastih Ažbe Jug se je moral pošteno potruditi, da je poskus Martina Ivanška odbil v kot. Predvsem po svoji desni strani so bili Ljubljančani nevarni. Šimundža je hitro reagiral, že v 29. minuti opravil prvo menjavo, na levo stran obrambe namesto Ignacia Guerrica postavil Icukija Urato. Bilo je dovolj, da so gostje do odmora zadržali ničlo v obrambi, a premalo, da bi se dokopali do vodstva. "Zaspana tekma je bila za vse. To ne opravičuje dejstva, da smo bili počasni v razmišljanju. Pripravili smo se na to tekmo, vedeli smo, da bo delovna, da je tukaj delovno okolje. Bravo je v tem segmentu bil boljši za en gol," je še povedal Šimundža.

Bravo je uspešno ustavljal poskuse Maribora.
Robert Balen

V drugem polčasu je Bravo hitro nakazal, da ne bo le branil neodločenega rezultata. V 56. minuti je udaril prvi napadalec Šiškarjev. Matej Poplatnik je v 56. minuti pobegnil obrambi, izkoristil dolgo podajo Matije Kavčiča in z glavo matiral Juga. Napadalec, ki je še v prejšnji sezoni tresel mrežo v drugi ligi, bil v dresu Ilirije celo najboljši strelec tekmovanja, se je s petim golom sezone utrdil na vrhu klubske lestvice strelcev.

Tandem, ki je vstopil na igrišče po dobri uri igre, je poskrbel za izenačenje. Josip Iličić je natančno podal iz kota, Xhuliano Skuka pa je bil pred golom dovolj spreten, da je žogo z glavo spravil za hrbet vratarja Matije Orbanića. Ko se je že zdelo, da se bo Maribor izognil porazu, za povrh pa je njegove vrste okrepil Arnel Jakupović - napadalec, ki je od začetka septembra okreval po poškodbi, je priložnost dobil v 80. minuti -, je Bravo udaril. Znova je bil v vlogi podajalca Matija Kavčič, njegov predložek z levega krila pa je v svoj prvenec med prvoligaši s strelom z glavo spremenil 19-letni Matic Ivanšek. Najstnik je Bravo odpeljal do novega vodstva. Še višja bi lahko bila prednost Šiškarjev, v sodnikovem dodatku je rezerva Luka Kerin stresel prečko.

Robert Balen

Bravo se je pripravil

"Fantje so si zaslužili zmago. Vesel sem. Na hitro sem pogledal statistiko, sedemkrat smo udarili v okvir gola, zadeli tudi prečko, zabili dva lepa gola. Zavedali smo se, da prihaja k nam odlična ekipa z izredno individualno kakovostjo. S posamezniki, ki bodo, če jim dovoliš preveč prostora, to hitro izkoristili. Čestitke igralcem v obrambi in obema defenzivnima vezistoma, da so zelo dobro kontrolirali vse mariborske napade. Tekmecu nismo dovolili preveč. Ravno to ravnovesje med napadom in branjenjem je tokrat odločilo," je bil s predstavo svojih varovancev, razumljivo, zadovoljen trener Brava Aleš Arnol. Na drugi strani zadovoljstva ni bilo. "Če bi proces trajal zgolj tri tedne, ne bi bilo nikakršnih težav biti trener. To je proces, napovedal sem, da bo trajal do decembra. Ne bom dopustil, da se letvica Maribora kot kluba spusti nižje, kakor je nastavljena. Na igralcih in na meni ter mojem strokovnem vodstvu pa je, da te igralce dvignemo na to raven," je po svojem prvem porazu in mariborskem petem v sezoni poudaril Ante Šimundža.

Bravo se spogleduje tudi z višjimi mesti.
Robert Balen

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta