Ante Šimundža o uspešnem drugem debiju v Ljudskem vrtu: V evforiji zaradi ene zmage? Prosim vas lepo

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
08.10.2023 16:56

Povratnik na vijoličasto klop zadovoljen s tekmo proti Muri, a se zaveda, da ekipo čaka še ogromno dela.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ante Šimundža na klopi ni počival.
Sašo Bizjak

Uspešno se je vrnil v Ljudski vrt. Dobre volje je bil po drugem debiju na klopi nogometašev Maribora, le glas mu je nekoliko šepal. Ker ga je pustil ob igrišču, ko je usmerjal igralce, popravljal postavitve, dajal navodila? "Se opravičujem, če kdo ne sliši, ampak dolgo nisem delal. Grlo se bo hitro navadilo," se je na druženju z novinarji po tekmi 12. kroga prve lige proti Muri, ki jo je Maribor premagal s 3:1, pošalil Ante Šimundža, nato pa odgovarjal na vprašanja.

O tekmi proti Muri: "Zasluženo smo zmagali. Tekma je bila trda, delovna. Z načini, kako jih prebiti, smo z izjemo prvih 15 minut, ko smo bili v krču, vnašali dosti nemira v vrste nasprotnika. Po 15 minutah so se stvari postavile na svoje mesto. Predvsem me veseli, da so fantje upoštevali navodila – bili so zelo prisotni, maksimalni in niso čakali energije od gledalcev, ampak so s svojo predstavo, tekom, željo in strastjo po zmagi okužili publiko. To mi je bilo zelo všeč."

Sašo Bizjak

O nastopu 19-letnega Marcela Lorberja, ki se je podpisal pod debitanski gol za člansko ekipo: "Če želi igrati, mora igrati dobro. Če ne želi igrati, mu tega ni treba. To je popolnoma enostavno. Marcel ima določene kvalitete. Je mlad, okej, a že nekaj časa igra v prvi postavi, samo z delom in dobrimi predstavami bo ostal v prvi ekipi."

O Hilalu Soudaniju in Josipu Iličiću: "Soudani je dal gol, ne? Mislim, da je s tem oddelal svoje. Težko bi rekel, da je njegova poškodba že preteklost, ker še vedno čuti manjše težave. Pri Joju pa je zame najbolj pomembno, da je on nezadovoljen sam s sabo, ko ni na nivoju. Ker je zelo zahteven do sebe, je tokrat vnesel v igro, kar se od njega pričakuje, definitivno pa je igralec, ki se bo vklopil v ekipo in lahko ogromno pomaga. Najbolj pomembno je, da si on to želi."

O uspešnem začetku drugega mandata na mariborski klopi: "To je samo začetek. Pred tekmo metuljčkov ni bilo, šli so. Da mi je odleglo? To je samo ena tekma, čaka nas trdo delo, ogromno zadev moramo popraviti, nadgraditi. Da bi bili v evforiji zaradi zmage? Zaradi ene zmage? Na katerem mestu na lestvici smo? Maribor, pa četrti, prosim vas lepo."

Prav proti Muri je Ante Šimundža začel svoj drugi mandat v Mariboru. Vijoličasti so bili v Ljudskem vrtu boljši s 3:1.
Sašo Bizjak

O prejetem golu, sprehodu Dardana Shabanhaxhaja s svoje polovice igrišča do kazenskega prostora: "Taktična kultura! To so stvari, ki jih je treba popraviti, prevzeti moraš odgovornost, sprejeti čim boljšo odločitev. Pri prejetem golu se je zgodila taktična napaka. To ne zmanjšuje kvalitete Shabanhaxhaja, ki je odlično reagiral, a mi se moramo na take igralce pripraviti, rešiti take situacije s prevzemanjem odgovornosti, s taktično kulturo."

O vznemirjenju pred vrnitvijo na klop vijoličastih: "Ni bilo vznemirjenje, bolj pričakovanje, kako bodo igralci oziroma kako bomo vsi skupaj reagirali na vse, kar se je dogajalo v zadnjem obdobju. Najbolj všeč mi je, da smo sprovocirali energijo, jo z igrišča prenesli na tribune."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta