(ODZIVI) Maribor po štirih letih med polfinalisti pokala: Poraz Kopra v Kidričevem je bil dodatno opozorilo

M.D.
06.04.2023 13:53

Žreb polfinalnih parov pokala bo jutri ob 11. uri. Danes bosta na sporedu še dvoboja Rogaška - Bistrica in Celje - Olimpija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Vijoličasti so sinoči v Ljudskem vrtu s 3:1 premagali Primorje in se uvrstili v poflinale pokala. Ajdovci so postali četrto moštvo, ki so ga v tem tekmovanju v aktualni sezoni premagali devetkratni zmagovalci pokala. Drugoligaš se je pod Kalvarijo favoriziranemu Mariboru zoprstavil z odprto igro in si priigral nekaj priložnosti, Mariborčani svojih najprej niso izkoristili, a so vseeno zelo hitro povedli z 2:0 in bili mirni tudi ob znižanju zaostanka ekipe iz Ajdovščine.

(FOTO in VIDEO) Ajdovci v Ljudskem vrtu vpili, da želijo pokal, vijoličasti preprečili še eno presenečenje

"Iskreno povedano, imel sem določeno bojazen v pričakovanju tekme. Najpomembnejša je zmaga, ki zagotavlja napredovanje v polfinale. Pohvale Primorju za pogumno igro, tudi ta tekma je potrdila, da premore drugoligaško tekmovanje precej kakovosti, z zanimivimi posamezniki. Z rombom na sredini igrišča znajo ustvariti višek in so sposobni imeti žogo v posesti. Dobro smo opravili svoj del nalog, pravočasno povedli, prišli do 2:0 in imeli nadzor. Želeli bi si, da bi v drugem polčasu tekmo mirneje pripeljali do konca in bi lahko prej posegli po menjavah, a smo prejeli gol, tekmeci so izkoristili našo premajhno zgoščenost na sredini igrišča. Nikoli pa nismo bili panični, nadaljevali smo s svojo igro in zabili še tretjič. Čestitke fantom za zmago, ki bi lahko bila tudi višja. Obžalujem le spoznanje, da sem moral zamenjati Brnića zaradi poškodbe. Upam, da pregled ne bo pokazal resnejših posledic," je po napredovanju med štiri najboljše v pokalu dejal trener Maribora Damir Krznar.

Igor Napast

Dva od treh možnih nasprotnikov Maribora na predzadnji stopnički do lovorike bosta drugoligaša, saj je Aluminij še pred obračunom Maribora in Primorja v Kidričevem premagal Koper. "Priča smo pogostim primerom, ko 'majhni' presenečajo. Še posebej v četrtfinalnih in polfinalnih dvobojih, saj v tej fazi že prihaja do velikih obremenitev. Nikdar ne veš, kdaj lahko naletiš na razpoloženo ekipo, ki je na papirju sprva v podrejenem položaju. Če nisi na 100-odstotni zavzetosti, se lahko znajdeš v težavah. Podcenjevanja ni bilo, s sestankom smo začeli ravno po informaciji o porazu Kopra v Kidričevem. To je pomenilo še dodaten poziv k previdnosti. Ne glede na kakovostno razliko so presenečenja v pokalnem tekmovanju vedno mogoča,” je rezultate v pokalnem tekmovanju komentiral Krznar.

Za 1:0 je v 12. minuti zadel Arnel Jakupović in dosegel drugi gol v vijoličastem. "V pokalu odloča ena tekma. Kdor zmaga, gre naprej. V nogometu se lahko zgodi marsikaj in morali smo oddelati stoodstotno. Uspelo nam je na najboljši način, vedeli smo, da ima pokalno tekmovanje svojo specifičnost in bistvenega pomena je, da smo si priigrali napredovanje. Vmes sem imel nekaj težav z aduktorjem, zelo sem vesel, da sem se vrnil na igrišče. Zdaj sem se že bolj privadil na zahteve, sodelovanje s soigralci je lažje. Skušam vedno pomagati moštvu, vesel sem, da sem dosegel zadetek in upam, da jih bo v prihodnje še več. Vsi se zavedamo, da moramo izkoristiti ponujene priložnosti in gremo naprej z novim motivom. Zadovoljni smo z izpolnjenim pokalnim ciljem, do polfinala pa nas zanima le uspešno nadaljevanje prvenstva," je dejal strelec vodilnega gola. Za zmago Maribora sta zadela še Marko Tolić in Marko Božić. 

V petkovem Večeru preberite, kaj so v Ljudskem vrtu povedali pred sobotnim obračunom s Koprom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta