(ODZIVI) Rokometni reprezentanci s porazoma na Madžarskem: Preveč napak, a dovolj časa do Pariza

ŠR
14.07.2024 17:01

Tako ženska kot moška rokometna reprezentanca sta med pripravami na olimpijske igre merili moči z Madžarsko. Dekleta so zmago zapravila v prvem polčasu, fantje v drugem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ana Gros je bila s šestimi goli prva strelka Slovenije.
Rzs

V pripravah na olimpijske igre v Parizu sta se tako ženska kot moška rokometna reprezentanca Slovenije ustavili v Györu in odigrali pripravljalni tekmi proti Madžarski. Obe sta na gostovanju ostali brez zmage.

Dekleta so dvoboj v Györu slabše začela. V prvem polčasu so prevladovale Madžarke. Predvsem po zaslugi razigrane vratarke Blanke Böde Biro so si hitro nabrale prednost, v prvih 15 minutah vodile že s 13:4. Do odmora so se Slovenke sicer nekoliko približale, a prednost gostiteljic je ostala visoka (17:11). Vse je že kazalo, da se bo tudi na Madžarskem ponovil scenarij z Rogle, kjer so Slovenke pred dnevi proti istim nasprotnicam izgubile z desetimi zadetki razlike, a drugi polčas je prinesel drugačno podobo debitantk na olimpijskih igrah. Slovenke so zaigrale bolje v obrambi in učinkoviteje v napadu. Preko Ane Gros, s šestimi zadetki prve strelke Slovenije, in Tamare Mavsar, ki je bila natančna petkrat, so naša dekleta topila prednost gostiteljic. Svoje je dodala tudi vratarka Maja Vojnović, ki je tekmo zaključila z enajstimi obrambami, a za popoln preobrat je zmanjkal kakšen natančen zaključek v napadu več. Madžarke so dvoboj dobile z 28:27.

RZS

Da so na drugi tekmi proti Madžarkam njegove izbranke nekatere stvari opravile bolje kot na Rogli, je po tekmi ocenil selektor Dragan Adžić. "Zaradi težav s kolenom in povišane telesne temperature smo tokrat prihranili Barbaro Lazović in Aljo Varagić, med vratnici pa se je vrnila Amra Pandžič, ki je odigrala uvodnih 15, 20 minut. Zahvaljujem se madžarski rokometni zvezi, ker nas je gostila in nam omogočila, da smo odigrali tekmi, ki sta nam zelo koristili. V ponedeljek se bomo znova zbrali. Smo v pričakovanju treningov in tekme z Brazilijo, ki je odigrala sijajno prvo pripravljalno tekmo proti Nemčiji v gosteh. Čaka nas torej še en zelo dober preizkus, ki nas bo še naredil še bolj pripravljene v toku proti Parizu," se je proti sredini pripravljalni tekmi na Kodeljevem že ozrl Črnogorec na slovenski klopi. "V prvem polčasu smo napravili veliko preveč napak. V drugem polčasu so se stvari izšle. Obramba je pomagala Maji Vojnovič med vratnicama, realizirali smo igro v napadu in na koncu klonili le za zadetek. Ta tekma je dober pokazatelj, na čem bo še treba delati. Treniramo odlično, zato me ne skrbi, da v Parizu ne bi pokazale odlične igre," pa je optimistična Tjaša Stanko, ki je v Györu dosegla tri gole.

RZS

Moška reprezentanca je tekmo začela bolje, Madžari so sicer povedli s 6:4, a so Slovenci hitro odgovorili in prvi polčas dobili z 12:14. V drugem polčasu so gostitelji stopili na plin, v 44. minuti je bil rezultat še izenačen (20:20), z nizom 4:0 pa so gostitelji naredili odločilen korak proti zmagi. Gostiteljica je bila na koncu boljša z 29:25. 

RZS

"Napredek v igri v primerjavi s prvo tekmo proti Egiptu je očiten. Škoda, da nismo  vzdržali celotne tekme. Imeli smo nekaj težav pri rotaciji igralcev, kar nas je stalo bolj ugodnega rezultata v zadnjih 15 minutah. Od tod naprej moramo graditi za olimpijske igre. Do prve tekme v Parizu je 14 dni, Imamo še veliko prostora za napredek," je kljub porazu prepričan selektor Uroš Zorman. "Pričakovali smo trd boj, boj za vsako žogo. V igri smo napredovali, igrali smo hitreje. A od 40. minute je bila igra prepočasna, nasprotnega napada praktično nismo imeli. Ob tem smo napravili nekaj napak in tekmeci so se oddaljili. Popraviti moramo še kar nekaj stvari, a tudi časa do prve tekme je še nekaj," pa je dejal organizator igre Miha Zarabec, s štirimi goli ob Borutu Mačkovšku drugi strelec Slovenije. Najučinkovitejši je bil Blaž Janc s sedmimi goli.

Rzs
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta