(ODZIVI) Šimundža po izpadu iz pokala: Poraz je sestavni del, ne poznam ekipe, ki je na vseh tekmah zmagala

Miha Dajčman Miha Dajčman
06.03.2024 21:05

Zdrs Maribora v pokalu, Radomlje slavile po preobratu in golu v 94. minuti. Oliver Bogatinov je po tekmi dejal, da nogomet piše nenavadne zgodbe, Ante Šimundža ocenil, da je poraz zaušnica.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborčani so imeli tekmo z Radomljami pod kontrolo, po koncu obračuna pa igrišče zapustili s sklonjenimi glavami.
Andrej Petelinšek

Drugič so Radomlje slavile v Ljudskem vrtu, tokrat so mlinarji vijoličaste premagali z 2:1 in devetkratne slovenske pokalne prvake izločili iz tekmovanje že v osmini finala. Za Maribor je v prvem polčasu gol dosegel Hilal Soudani, v drugem polčasu pa sta za rumeno-črne zadela Dejan Vokić z enajstmetrovke in Caio Da Cruz s prostega strela v zadnjih sekundah rednega dela tekme. "Noben poraz ni dober in si ga ne želimo. Dejstvo je, da smo v zadnjih 15 minutah tekmo peljali v njihovo smer. Tekmo smo imeli pod kontrolo, imeli smo situacijo, ki smo si jo želeli, po enajstmetrovki pa smo jim dali energijo, bili slabši in glede na to, da so zadeli dvakrat, mi pa enkrat, so zasluženo zmagali," je bil prvi komentar tekme trenerja Maribora Anteja Šimundže, ki se je odločil za tri menjave v primerjavi s tekmo z Domžalami. Namesto Ažbeta Juga je med vratnicama začel Menno Bergsen, Josipa Iličića je zamenjal Žiga Repas, Pijusa Širvysa pa kapetan Martin Milec.

Radomljani so po pričakovanjih svoje moči usmerili v branjenje gola, Mariborčani pa so imeli žogo v svoji posesti in skušali prebiti obrambo gostov. Vijoličasti so povedli v 43. minuti. Akcijo je začel Anej Lorbek s podajo do Maksa Barišića, Primorec je nato žogo poslal na drugo stran, kjer je bil Milec na robu kazenskega prostora neoviran. Kapetan vijoličastih je streljal proti golu, žogo pa je spretno v mrežo preusmeril Hilal Soudani.

Tudi v drugem polčasu so imeli pobudo vijoličasti, vratar Baš pa je ustavljal poskuse gostiteljev. V 58. minuti je bil na preizkušnji vratar Maribora, Nizozemec je uspešno ubranil strel Nina Kukovca iz obrata. Po trojni menjavi Anteja Šimundže v 67. minuti so postali Mariborčani manj nevarni, kar so gostitelji izkoristili. V 78. minuti je sodnik Dejan Balažič dosodil enajstmetrovko. Menno Bergsen je med poskusom izbijanja žoge, ki jo je v kazenski prostor poslal Dejan Vokić, zadel Andreja Pogačarja. Vokić je s panenko uspešno izvedel enajstmetrovko. Ko se je že zdelo, da se bo tekma nadaljevala v podaljšek, pa je v 94. minuti s prostega strela z roba kazenskega prostora, kjer je prekršek naredil Marko Božič, za 2:1 zadel Caio Da Cruz.

Radomlje so po preobratu Maribor izločile iz pokala, ki so ga vijoličasti nazadnje osvojili v sezoni 2015/16. "Zaušnica? Če bi imeli slab pristop, bili neangažirani in podcenjevalni do nasprotnika, bi bil zelo razočaran. Razočaran sem zaradi poraza, smo si pa želeli. Da pa bi na vsaki tekmi zadeli s štiri, pet ali tri proti nič, da se bodo nasprotniki samo branili, se ne bo zgodilo. Imeli smo 1:0, tekmo pod kontrolo. Zaušnica ja, zaradi poraza, da bi nam pa to spremenilo razmišljanje o tem, kaj želimo, smer, po kateri gremo, nikakor ne. Poraz je sestavni del, ne poznam ekipe, ki je vedno zmagala. Dejstvo je, da smo izpadli iz pokala, da je lovorika odšla. To je realnost. Dvigniti moramo glave in pokazati karakter ter nadaljevati v smeri, ki smo si jo zastavili," je dejal Šimundža. 

"Še sam ne vem, kaj se je zgodilo. Skupaj s prostim strelom, ne vem, če so dvakrat udarili na gol, dosegli pa so dva gola. Nerazumljivo. V zadnjih 20 minutah smo bili premalo agresivni, to nas je verjetno na koncu kaznovalo," pa je bil po porazu razočaran Martin Milec, ki je po dolgem času odigral celotno tekmo. 

Bolj zadovoljni so bili pri Radomljah. "Misel današnje tekme je, da nogomet piše nenavadne zgodbe. Sedemdeset minut smo bili v podrejenem položaju, kar precej smo trpeli, fantom pa lahko samo čestitam. Držali smo aktiven rezultat, nato naredili tri menjave za zadnjih 22 minut z idejo, da obrnemo situacijo na igrišču in gremo morda v podaljšek. Tekma pa se je obrnila v našo korist," je po zmagi dejal trener Radomelj Oliver Bogatinov. "Vedeli smo, da bomo trpeli, da je Maribor v dobrem momentu, mi pa v slabem. Pomembno je bilo zadržati aktiven rezultat, to nam je uspelo, na koncu pa smo obrnili tekmo. Včasih ti nogomet da, včasih ti vzame, danes nam je dal," je povedal nekdanji nogometaš Maribora Dejan Vokić, ki je zadel za izenačenje.

Preostali rezultati osmine finala: Podvinci - Triglav 0:1, Videm - Ilirija 1:3, Beltinci - Ljutomer 5:0, Jesenice - Gorica 1:3, tekme Čarda Martjanci - Mura, Olimpija - Koper in Nafta - Rogaška sledijo danes.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta